Meisje met iPhone en koptelefoon en Apple Music.

Apple roept ontwikkelaars op om Apple Music in te bouwen in apps

Apple wil graag dat ontwikkelaars aan de slag gaan met de Apple Music API, zodat andere apps beter samenwerken met Apple's muziekdienst.

Apple probeert ontwikkelaars over te halen om de nieuwe Apple Music API te gebruiken. Deze verscheen gelijktijdig met iOS 9.3 en is bedoeld voor ontwikkelaars. Zij kunnen met de API allerlei functies van Apple Music in hun apps inbouwen, bijvoorbeeld het afspelen van nummers, toevoegen van nummers aan de collectie van een gebruiker en toevoegen van nummers aan de wachtlijst. Apps die de API gebruiken kunnen ook zien of de gebruiker een betaald lidmaatschap heeft.

Meisje met iPhone en koptelefoon en Apple Music.

Apple Music API

Voor abonnees zijn er andere functies beschikbaar dan voor niet-betalende leden. Ontwikkelaars die Apple Music in hun apps willen inbouwen, kunnen allerlei informatie opvragen, bijvoorbeeld in welk land het gebruikersaccount staat geregistreerd. Ontwikkelaars kunnen met hun apps ook zorgen dat een nummer aan de wachtlijst wordt toegevoegd, kijken welke afspeellijsten een gebruiker al heeft aangemaakt en eventueel een nieuwe afspeellijst creëren. Het zou allemaal een betere gebruikerservaring moeten opleveren.

Wel gelden er enkele beperkingen. Zo moet een gebruiker eerst toestemming geven voor alle functies en wordt van de ontwikkelaar verwacht dat hij zich aan de regels houdt voor Play-, Pauze- en Skip-knoppen.

Shazam gebruikt al Apple Music API

Shazam Apple Music APIShazam heeft de Apple Music API al gebruikt. Sinds vorige maand kun je nummers die je met Shazam hebt opgezocht toevoegen aan je Apple Music-afspeellijst. Hiervoor is een plusicoontje rechtsboven in het scherm aanwezig (zie pijltje). Er wordt dan een afspeellijst bij Apple Music gemaakt met de naam ‘My Shazam Tracks’. Vanuit Shazam kun je ook volledige nummers afspelen, zonder de app te verlaten. Je moet daarvoor uiteraard wel lid zijn.

Wie er zelf mee aan de slag wil kan in Apple’s Developer Center allerlei documentatie vinden en adviezen hoe je de API het beste kunt gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2016, 23:14
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, developers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.