shazam smartphone

Shazam-app alvast aangepast voor Apple Music

Shazam heeft de iOS-app aangepast voor Apple Music, een paar dagen voordat de nieuwe muziekdienst van start gaat.

shazam smartphoneNog een paar nachtjes slapen, dan begint Apple Music. De nieuwe muziekdienst heeft bij concurrenten al heel wat teweeg gebracht, maar dé grote test komt pas op 30 juni. Gaan mensen massaal overstappen en sluiten ze aan het einde van de proefperiode daadwerkelijk een abonnement af? De komende tijd kunnen we in ieder geval een hoop nieuws verwachten rondom Apple Music, want er zijn genoeg apps en diensten die willen meeprofiteren van alle publiciteit en snel aanpassingen doen om aan te haken. Shazam bijvoorbeeld. De muziekherkenner heeft vandaag een update van de app uitgebracht, waarmee je muziek van Apple Music kan herkennen.

Shazam en Apple Music

Shazam bevat nu een Apple Music-knop, waarmee je na het taggen van een nummer kunt luisteren. Je zit bijvoorbeeld in een café, hoort een leuk nummer en herkent deze met Shazam. Als je later thuiskomt kun je met de Apple Music-knop het nummer nog eens rustig beluisteren. Het spreekt vanzelf dat de functie nog niet werkt, want daarvoor heb je de definitieve versie van iOS 8.4 nodig en die is nog niet beschikbaar. Wat je al wel kunt doen, is getagde nummers beluisteren via andere muziekdiensten, zoals Spotify. Hoe meer apps zoals Shazam ondersteuning gaan bieden voor Apple Music, hoe makkelijker de overstap straks is, mocht je ervoor kiezen om Spotify aan de kant te zetten.

Apple Music is vanaf 30 juni samen met iOS 8.4 beschikbaar. De streaming muziekdienst werkt aanvankelijk alleen op iOS, Mac en Windows. Later volgt ook Android. Na de proefperiode betaal je €10 per maand en gezinnen kunnen voor €15 een gezinsabonnement afsluiten. Lees er meer over in ons Dossier Apple Music.

shazam-apple-music

Het is de eerste muziekfunctie die Shazam aankondigt, nadat ze bekendmaakten dat ze breder inzetbaar willen zijn. Eind mei liet Shazam weten dat ze ook afbeeldingen willen gaan herkennen. Daardoor gaat een wereld van nieuwe mogelijkheden open. Aanvankelijk kun je alleen logo’s en QR-codes scannen, maar het idee is dat je straks ook productverpakkingen en andere visuele dingen kunt scannen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2015, 16:52
Categorie Apps
Onderwerpen apple music, shazam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.