‘Overleden man op Apple-hoofdkantoor was 25-jarige software-engineer’

De Apple-medewerker die dood in een vergaderzaal is aangetroffen, is vermoedelijk de 25-jarige software-engineer Edward Mackowiak.

De dode man die in een vergaderzaal van Apple werd gevonden, blijkt een software-ontwikkelaar. Het zou gaan om de 25-jarige Edward Mackowiak, inwoner van Santa Clara. De autoriteiten van Santa Clara hebben bekendgemaakt dat de doodsoorzaak inderdaad zelfmoord is, zoals eerder al werd vermoed.


Bekijk ook

Politie onderzoekt mogelijke schietpartij op hoofdkantoor Apple

De politie onderzoekt een mogelijke schietpartij op het hoofdkantoor van Apple in Cupertino, waarbij een man is overleden in een vergaderzaal.

Apple op Infinite Loop

25-jarige software-engineer

Afgelopen woensdagavond kwam het nieuws naar buiten dat er een schietpartij zou zijn geweest op het hoofdkantoor van Apple. Er was ook een dode man aangetroffen, met in zijn nabijheid een wapen.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Edward MackowiakHet LinkedIn-profiel van een zekere Edward Mackowiak, die inderdaad bij Apple werkte als software-engineer, blijkt recent te zijn gewist. Het is echter nog niet bewezen dat het inderdaad dezelfde persoon is die in Apple’s vergaderzaal is aangetroffen, al zijn er wel meerdere aanwijzingen.

Edward Mackowiak

Uit reacties op bovengenoemde tweet is op te maken, dat het zeer waarschijnlijk om Edward Mackowiak gaat. Hij werkte als software-engineer bij Apple en was gespecialiseerd in Ruby on Rails. Mackowiak was afkomstig uit de staat New York en studeerde aan het Rochester Institute of Technology.

Ook is er een herdenkingspagina opgericht. Daarin wordt gezegd dat de dood van Mackowiak heeft geleid tot landelijke aandacht voor de werkomstandidheden bij Apple en geestesziekten. Ook legt de pagina een verband met de kwartaalcijfers, die een dag eerder bekend werden gemaakt.

Beide punten vinden we als redactie nogal speculatief. Er is tot nu toe nog door geen van de betrokkenen, zoals familieleden of Apple zelf, een verband gelegd met werkdruk of de psychische toestand van de man.

Apple bracht daags na het incident een verklaring naar buiten via woordvoerster Kristin Hugue:

We are heartbroken by the tragic loss of a young and talented coworker. Our thoughts and deepest sympathies go out to his family and friends, including the many people he worked with here at Apple. We are working to support them however we can in this difficult time.

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 april 2016 om 11:46
Onderwerp
Categorie
Apple

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.