iPhone X spiegeling

Gerucht: ‘Apple start opnieuw productie van iPhone X’

Apple is volgens bronnen opnieuw begonnen met de productie van de iPhone X. Dit zou een gevolg zijn van de tegenvallende verkopen van de iPhone XS en iPhone XS Max. Betekent dit dat de iPhone X straks weer overal te krijgen is?

Bij de introductie van de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR zag je een verschuiving in de line-up. De iPhone 6s en iPhone SE moesten het veld ruimen, maar ook de iPhone X moest al na één jaar plaatsmaken voor de nieuwe iPhones. Volgens The Wall Street Journal heeft Apple nu besloten om de iPhone X weer in productie te nemen en dat zou vooral te maken hebben met de lagere vraag naar de nieuwste modellen.

‘iPhone X weer in productie’

The Wall Street Journal heeft vernomen dat dit komt vanwege een overeenkomst met Samsung. Samsung is Apple’s leverancier voor OLED-schermen van de iPhone X en iPhone XS. In die overeenkomst is afgesproken dat er een bepaald aantal schermen afgenomen worden, maar door lagere verkopen zou dit niet gehaald worden. Om dit op te vangen zou Apple nu dus besloten hebben om de iPhone X weer in productie te nemen.

De iPhone X is een stukje goedkoper dan de nieuwe iPhone XS. Je hebt grotendeels dezelfde functies, maar je mist wel de verbeterde camera en de betere processor. Desalniettemin blijft de iPhone X een prima toestel, zeker voor de lagere iPhone X prijs van rond de €1000. Of dit betekent dat de iPhone X straks weer in de Apple Store ligt, valt nog te bezien.


We weten nog niet of de productie voor de wereldwijde markt bedoeld is of dat alleen specifieke landen dit model terugkrijgen. Apple kan ook besluiten om de iPhone X alleen opnieuw aan te bieden bij providers en niet in de eigen Apple Store. Eerder bracht Apple ook al speciale 32GB-modellen van de iPhone 6 op de markt, speciaal voor providers. Het is niet ondenkbaar dat hetzelfde nu gebeurt voor een iPhone X met abonnement.

We schreven eerder al dat Apple de iPhone X wel heel snel vergeten is. Aan de ene kant is dat wel te begrijpen, aangezien het een jubileumtoestel is. Anderzijds is het nog steeds een geweldig toestel dat qua prijs precies tussen de iPhone XR en de iPhone XS zit en daardoor nog steeds een interessante keuze kan zijn voor iPhone-bezitters. Meer daarover lees je onder andere in onze vergelijking iPhone X vs iPhone XS.


Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2018, 15:29
Bron Bron The Wall Street Journal
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone X
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals

iPhone X

De iPhone X (iPhone 10) was Apple's toptoestel voor 2017, met onder andere Face ID gezichtsherkenning, een OLED-scherm en een vrijwel randloos scherm. Is dit toestel nog steeds een goede keuze? Je leest het hier. De iPhone X is in 2018 opgevolgd door de iPhone XS.

iPhone X
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.