Tikkie-app

Tikkie laat je nu geld overmaken naar 06-nummers

De betaalapp Tikkie van ABN Amro geeft sommige gebruikers vanaf vandaag de mogelijkheid om geld over te maken via een 06-nummer. Je hoeft daardoor niet meer het rekeningnummer van de ontvanger te weten.

Tikkie: geld overmaken naar 06-nummer

Als je de Tikkie-app gebruikt, dan moet je naast je rekeningnummer ook je 06-nummer invoeren. ABN Amro weet dus al welk rekeningnummer bij welk telefoonnummer hoort en gebruikt dat nu om het overmaken van geld makkelijker te maken. Het geld wordt automatisch op je rekening bijgeschreven op basis van 06-nummer. Vanaf donderdag kan een beperkte groep Tikkie-gebruikers de functie alvast testen. Zij hebben een nieuwe knop in hun contactenlijst, waarmee ze geld kunnen overboeken. Het plan is om de functie later beschikbaar te stellen voor alle Tikkie-gebruikers. Mogelijk gebeurt dit al snel.


Als de functie eenmaal goed werkt wil ABN Amro de functie ook beschikbaar stellen aan mensen die geen Tikkie gebruiken. Overigens was het al langer mogelijk om met de app geld over te maken zonder het rekeningnummer van de ontvanger te weten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij Marktplaats-transacties, waarbij je eenmalig met iemand te maken hebt. Je kunt in dat geval een betaallink via WhatsApp of een andere berichtenapp sturen, waarna de ontvanger het bedrag overmaakt met iDeal. Als de 06-functie ook voor andere gebruikers gaat gelden moeten mensen nog wel handmatig hun rekeningnummer koppelen aan hun 06-nummer.

Tikkie-app

Ook nieuw: Tikkie in webwinkels

Een andere mogelijkheid die vanaf nu beschikbaar is, is afrekenen in webwinkels met Tikkie. Sinds december vorig jaar was het al mogelijk om in fysieke winkels met Tikkie te betalen. Om met de app af te rekenen moet een online winkel wel de Tikkie-betaalknop toevoegen aan het bestelproces. Het kan dus nog niet overal. Bij het afrekenen tik je op de Tikkie-betaalknop, waarna je je 06-nummer invult. Per sms krijg je vervolgens een betaallink waarmee je de transactie kunt goedkeuren. Het afrekenen gebeurt vervolgens met iDeal.

Wil je meer weten over apps voor betaalverzoeken? Bekijk dan onze uitgebreide lijst met vergelijking!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.