Apple Pencil 2 met iPad Pro

Gerucht: ‘Apple Pencil 2 krijgt minimalistisch design en andere oplaadmethode’

De tweede generatie Apple Pencil zal werken met nieuwe veegbewegingen en een andere methode om op te laden. Ook is het uiterlijk iets minimalistischer, zo zou moeten blijken uit geruchten.

Apple Pencil 2: design en oplaadmethode gaan veranderen

Die geruchten zijn afkomstig van Benjamin Geskin, een roemruchte geruchtenlekker die zijn informatie vaak van Chinese sociale netwerken haalt. Ook nu is de informatie afkomstig uit China. Het accessoire krijgt een nieuw design en is magnetisch vast te plakken aan de zijkant van de nieuwe iPads. Ook heeft Apple gekozen voor een nieuwe oplaadmethode, al zijn daar geen verdere details over. Als Apple volgens geruchten inderdaad de Lightning-poort achterwege laat, vervalt die manier om op te laden. Mogelijk heeft Apple gekozen voor draadloos opladen. Wat het design betreft ontbreekt de zilveren rand aan de bovenkant, waardoor het accessoire een minimalistischer uiterlijk krijgt.


Geskin zegt ook dat de vernieuwde Apple Pencil 2018 werkt met tik- en veegbewegingen. In de code van iOS 12.1 werd daarvoor al bevestiging gevonden. Zo zou je door aan de zijkant te vegen de kleur van een tekenpen of penseel kunnen aanpassen. Eerdere geruchten over de Apple Pencil 2018 wekten al de indruk dat er een nieuwe methode komt om te koppelen, die vergelijkbaar is met de AirPods. Er is dan geen fysieke verbinding meer nodig, zoals nu het geval is. Om te koppelen moet je de Pencil even in de Lightning-poort van de iPad stoppen. Dat wordt lastig als de iPad Pro binnenkort geen Lightning-poort meer heeft.

Morgenmiddag weten we al of de geruchten kloppen, want vanaf 15:00 uur gaat Apple alle aankondigingen op het podium onthullen tijdens het iPad event 2018. We verwachten nieuwe iPad Pro’s en ook een tweede generatie Apple Pencil. In een eerder artikel hebben we al verteld wat we daarvan verwachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2018, 18:05
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerp apple pencil
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.