Apple Pay Ierland

‘Apple Pay vanaf mei in België’ (update)

De Belgische bank CBC/KBC belooft dat Apple Pay in mei naar België komt. Belfidus belooft een nieuwe mobiele betaalmethode in mei.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Als het aan de Belgische CBC Bank ligt komt Apple Pay vanaf mei in België beschikbaar. Dat zegt een webcare-medewerker op Twitter. Een andere bank, Belfius, belooft dat er op 2 mei een “nieuwe manier van contactloos betalen” beschikbaar zal komen in België, maar geeft daarover geen nadere details.


Update 19:00 uur: Zoals al was te verwachten: ook hier betreft het een misverstand. Een medewerkster van CBC meldt opgewekt:

Een foutje van onze kant, we bedoelden Android Pay. Goedenavond!

Bij Belfius blijkt het te gaan om het betaalssyteem MisterCash.

CBC-tweet over Apple Pay.

In België is nog maar net Android Pay van start gegaan, de concurrerende betaalmethode van Google. De zoekgigant werkt daarbij samen met creditcards van Visa en Mastercard en met de banken BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello Bank.

Het is al eens eerder voorgekomen dat een Belgische bank Apple Pay beloofde. Het ging daarbij om dezelfde bank, die in Vlaanderen KBC heet. In mei 2015 liet een webcare-medewerker van KBC enthousiast aan een klant weten dat Apple Pay eraan zat te komen. De bank krabbelde later terug door te zeggen dat ze “constant op zoek zijn naar mobiele oplossingen”. Apple Pay was echter nog niet aan de orde, aldus de bank. Iets soortgelijks kan nu ook het geval zijn.

Bekijk ook

'Belgische bank bevestigt: Apple Pay deze zomer in België' [Update]

Apple Pay is vanaf deze zomer in België te gebruiken, aldus het Belgische KBC op Twitter. Nederland is deze zomer mogelijk ook aan de beurt.

Apple Pay is momenteel beschikbaar in de Verenigde Staten, Australië, Canada, China, Frankrijk, Hongkong, Ierland, Japan, Nieuw-Zealand, Rusland, Singapore, Spanje, Zwitzerland en het Verenigd Koninkrijk. Taiwan, Duitsland en Italië staan in de startblokken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 08 maart: Reactie van CBC toegevoegd, waarin ze toegeven dat het een misverstand is en dat Android Pay wordt bedoeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 maart 2017 om 10:39
Onderwerp
Categorie
Diensten

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay
26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.