Nest-thermostaat: auto Away-functie

‘Nest werkt aan alarmsysteem en goedkopere thermostaat’

Nest zou werken aan een nieuwe alarmsysteem en een goedkopere versie van de Nest Thermostaat. Het alarmsysteem is te koppelen met een app, zodat je bepaalt wie er binnen mag komen.

De teller voor het aantal Nest-producten in het assortiment staat momenteel op vier, maar hier zouden snel nieuwe producten bij komen. Bloomberg meldt op basis van bronnen dat er druk gewerkt wordt aan een beveiligingssysteem van Nest met onder andere een alarmsysteem en digitale deurbel. Ook zou er nog een goedkopere versie van de Nest-thermostaat komen.

Nest-thermostaat: auto Away-functie

‘Deurbel, alarmsysteem en goedkope Nest-thermostaat’

Nest lijkt volgens de bronnen van Bloomberg vol in te zetten op een compleet alarmsysteem. Nest zou van plan zijn om nog dit jaar een beveiligingssysteem op de markt te brengen. Een prototype van dit systeem bevat een centrale hub met nummerieke toetsen, sensoren voor ramen en deuren en sleutelhangerringen om het alarm in of uit te schakelen. Het alarm zou af gaan zodra er iemand binnenkomt, net als bij een gewoon alarmsysteem. De Nest-versie van zo’n alarmsysteem zou te koppelen zijn met de app. Via de app zou je andere mensen toegang kunnen geven tot je huis, zodat het alarm bij hen niet af gaat.

Volgend jaar zou het aanbod uitgebreid worden met een digitale deurbel. Deze zou een videocamera bevatten, zodat je via de app kan zien wie er voor je deur staat. Wat betreft de indoor camera van Nest lijkt er een tweede generatie camera aan te komen. De huidige Nest Cam voor binnenshuis herkent mensen, maar een nieuwe versie moet ook mensen kunnen identificeren. Deze nieuwe tweede generatie Nest Cam zou dit najaar beschikbaar moeten zijn.

Goedkopere Nest-thermostaat en sensoren voor kamers

Wat betreft de Nest-thermostaat lijken er ook wat vernieuwingen op de planning te liggen. De huidige Nest Thermostaat kost €249, maar Nest zou van plan zijn om een goedkopere versie op de markt te brengen. Deze zou voor minder dan $200 verkocht gaan worden. Het verschil zit hem in goedkopere onderdelen en een andere behuizing. Een goedkopere thermostaat ligt volgens Bloomberg volgend jaar in de winkels. Daarnaast werkt Nest ook aan sensoren voor de thermostaat, zodat de temperatuur van afzonderlijke kamers geregeld kan worden in plaats van je complete woning. Denk bijvoorbeeld aan het instellen van een wat lagere temperatuur voor je slaapkamer, terwijl je de woonkamer lekker warm wil houden.

Vorig jaar liet Nest al weten dat ze meer slimme producten voor in huis willen maken. De categorieën die toen vooral genoemd werden, waren verlichting en witgoed. Beveiliging werd toen niet genoemd, maar het lijkt een logische uitbreiding op de bestaande Nest-spullen. Vorig jaar bleek ook dat Nest nog drie nieuwe producten klaar heeft liggen, maar deze nog niet uitbrengt. Of één van deze apparaten de deurbel, het alarmsysteem of de nieuwe Nest Cam is, blijft nog even gissen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2017, 16:41
Categorie Accessoires
Onderwerp nest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.