apple-pay-apple-watch

‘Belgische bank bevestigt: Apple Pay deze zomer in België’ [Update]

Apple Pay is vanaf deze zomer in België te gebruiken, aldus het Belgische KBC op Twitter. Nederland is deze zomer mogelijk ook aan de beurt.

apple-pay-apple-watchIn een tweet van het Belgische KBC Bank & Verzekering wordt bevestigd dat Apple Pay vanaf deze zomer te gebruiken zal zijn. Dit vertelde de bank aan een klant, die zich afvroeg wanneer Apple Pay ook daar te gebruiken zal zijn.

Update 18:30 uur: KBC Webcare krabbelt nu terug en rectificeert het voorgaande statement over Apple Pay. Maar waar rook is, is vuur … Maar het kan natuurlijk ook onwetende webcaremedewerker zijn geweest. Voor ons klinkt een uitrol van Apple Pay voor deze zomer in ieder geval niet compleet onlogisch.

KBC Bank & Verzekering geeft klanten nu een bankpas met NFC, om zo contactloos te kunnen betalen. Dit is dezelfde technologie die de iPhone 6 en Apple Watch gebruiken voor Apple Pay. Het lijkt er op dat de Belgische bank daarmee alvast is voorbereid voor Apple Pay-ondersteuning, waar vanaf deze zomer gebruik van zal worden gemaakt:

De aankondiging van Apple Pay voor België is een aardige verrassing. Apple heeft zelf officieel nog geen officiële uitbreidingsplannen voor Apple Pay aangekondigd, waardoor het onduidelijk was wanneer Apple Pay in België en Nederland uit zou komen. Het lijkt er echter op dat KBC er geen problemen heeft om de afspraken met Apple op Twitter te benoemen. Het zou betekenen dat Apple waarschijnlijk op WWDC 2015 zal aankondigen dat Apple Pay naar meer landen zal komen deze zomer.

KBC zegt niks over een mogelijke uitrol bij andere banken. Daarnaast wordt er ook niks gezegd over Nederland, maar de verwachting is dat dan ook daar Apple Pay rond de zomer beschikbaar is. Apple brengt nieuwe diensten en producten nagenoeg altijd gelijktijdig uit in Nederland en België. Eerder dit jaar verklapte ING de komst van Apple Pay naar Nederland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2015, 18:33
Categorie Diensten
Onderwerp apple pay

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.