Instellingen op de iPhone in iOS 10.3.

iOS 10.3 beta 5 met Zoek mijn AirPods nu beschikbaar

Apple heeft de vijfde publieke beta van iOS 10.3 uitgebracht, waardoor we weer een stapje dichter bij het eindproduct zijn. iOS 10.3 bevat onder andere de functie Zoek mijn AirPods, waarmee je je verloren AirPods kunt opsporen.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Instellingen op de iPhone in iOS 10.3.
Apple is in de afrondende fase van iOS 10.3 beland, want ze hebben zojuist de vijfde publieke beta van iOS 10.3 uitgebracht. Daarnaast verschenen nieuwe beta’s voor watchOS 3.2 en tvOS 10.2. Gisteren verscheen al een nieuwe beta van macOS.

iOS 10.3 is door Apple al uitvoerig getest en is bijna toe aan de grote publieke release. iOS 10.3 bevat onder andere Zoek mijn AirPods, naast allerlei andere verbeteringen en nieuwe functies.

iOS 10.3: publieke beta 5 nu beschikbaar

iOS 10.3 werd voor het eerst eind januari getest. Al bij de eerste beta verschenen een hoop nieuwe functies, zoals Zoek mijn AirPods, verbeteringen in de Instellingen-app en Apple’s nieuwe bestandensysteem APFS. Ook voor mensen met een CarPlay-radio is er goed nieuws, want je kun met ingang van iOS 10.3 makkelijker tussen de drie meest recente apps wisselen. Voor ontwikkelaars komen er ook een hoop mogelijkheden bij, zoals reageren op App Store-reviews. De volledige lijst van alle vernieuwingen in iOS 10.3 vind je in onderstaand artikel.

Het duurt waarschijnlijk nog een paar weken voordat Apple iOS 10.3 uit gaat brengen. Naar verwachting zal deze nieuwe versie rond het aankomende maart-event uitgebracht worden. Dit event is nog niet aangekondigd, maar het is de verwachting dat hier onder andere nieuwe iPads onthuld worden. iOS 10.3 verschijnt dan dus ook ergens de komende weken voor iedere geschikte iPhone, iPad en iPod touch. Heb je nog nieuwe functies ontdekt, laat het dan vooral weten in de reacties. De changelog is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars en kunnen wij om die reden hier niet integraal plaatsen of beschikbaar maken.

Beta 5 watchOS 3.2

Ken je het probleem dat je in de bioscoopzit en je Apple Watch bij het minste of geringste oplicht, doordat je met je pols draait? De aanstaande update watchOS 3.2 voor de Apple Watch gaat hier wat aan doen met de nieuwe Theaterstand. Door deze te activeren vanuit het Bedieningspaneel, wordt het scherm niet meer geactiveerd bij het draaien van je pols. Ook bij binnenkomende meldingen blijft het scherm gedimd, zodat je jezelf en andere bioscoop- of theatergangers niet stoort. In onderstaande tip lees je hoe de Theaterstand werkt.

Beta 5 van watchOS 3.2 voor de Apple Watch is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. Publieke betatesters krijgen geen watchOS-update te zien. watchOS 3.2 verschijnt ergens de komende weken voor alle Apple Watch-modellen.

Beta 5 tvOS 10.2

Tot slot is Apple ook nog druk met een nieuwe versie van tvOS. Het gaat dan om tvOS 10.2 die, ten opzichte van de andere nieuwe versies, geen nieuwe functies bevat. tvOS 10.2 is dan ook een minder dringende update dan de andere versies. Net als bijvoorbeeld iOS 10.3, wordt tvOS 10.2 al sinds eind januari getest. tvOS 10.2 voor de Apple TV bevat vooral verbeteringen voor ontwikkelaars, waardoor jij er als eindgebruiker minder van merkt.

tvOS 10.2 voor de Apple TV is net als de andere versies, aanbeland bij de vijfde beta. Beta 5 van tvOS 10.2 is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. De definitieve versie van tvOS 10.2 verschijnt samen met iOS 10.3, macOS Sierra 10.12.4 en watchOS 3.2, ergens de komende weken. tvOS 10.2 is alleen beschikbaar voor de vierde generatie Apple TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2017, 22:18
Categorie iOS
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.