Apple Pay in Hongkong officieel van start

Apple Pay is officieel van start gegaan in Hongkong, met creditcards van Visa, Mastercard en American Express.

Na Zwitserland en Frankrijk is nu ook Hongkong aan de beurt met Apple Pay. Vanaf vandaag kunnen de inwoners van de Chinese regio betalen met hun iPhone of Apple Watch. Het werkt met Visa, MasterCard en American Express-kaarten die zijn uitgegeven door Hang Seng Bank, Bank of China (Hong Kong), DBS Bank (Hong Kong), HSBC, Standard Chartered en door American Express zelf.


Apple Pay Hongkong

Apple Pay in Hongkong

Later zullen ook nog Bank of East Asia en Tap & Go gaan meedoen. Apple Pay is overal te gebruiken waar je contactloos kunt betalen, bij winkels en eet- en drinkgelegenheden zoals 7-Eleven, KFC, McDonald’s, Pizza Hut, Pacific Coffee, Su-Pa-De-Pa, Taste, ThreeSixty, Uny en meer. In totaal zijn er nu 9 landen waar je terecht kun met Apple Pay: VS, VK, China, Australië, Canada, Zwitserland, Singapore, Frankrijk en Hongkong. Via een samenwerking met American Express wil Apple ook dit jaar nog van start gaan in Spanje.

Apple Pay Hongkong

Met de start in Hongkong heeft Apple het lijstje afgewerkt dat ze op de WWDC 2016 aankondigden. Nederland en België staan voorlopig niet op de planning, al kun je met een Britse Boon-kaart al wel kijken hoe het werkt. Om Apple Pay te gebruiken heb je een iPhone 6 of nieuwer nodig met minimaal iOS 8.1. Op de iPhone 5-serie kun je ook betalingen doen als je het toestel koppelt met een Apple Watch. Apple Pay werd al in 2014 aangekondigd in de Verenigde Staten, gelijktijdig met iOS 8.

Bekijk ook

Apple Pay: het complete overzicht van Apple's betaaldienst

Apple Pay is de mobiele betaaldienst van Apple. Bij welke banken werkt Apple Pay, in welke landen werkt het en hoe doe je een betaling? Lees hier alles over Apple Pay in Nederland, de beveiliging en alle aangesloten banken en winkels.

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.