Apple Pay Zwitserland

Apple Pay in Zwitserland gestart met 8 winkelketens

Apple Pay is in Zwitserland gestart. Er doen slechts 8 winkelketens aan mee, waaronder Aldi en C&A. Ook het aantal banken is beperkt.

Het was al aangekondigd tijdens de WWDC-keynote en het lekte eerder al uit, maar vanaf vandaag gaat het officieel van start: Apple Pay in Zwitserland. De eigen betaaloplossing van Apple heeft de steun van Visa en Mastercard, maar de meeste banken doen niet mee.

Apple Pay Zwitserland

Apple Pay in Zwitserland

Apple kondigde de start van Apple Pay ook aan via regionale websites. Zwitserse gebruikers met een Cornercard, Swiss Bankers Card of Bonus Card (niet die van Albert Heijn) kunnen vanaf vandaag hun betaalkaarten toevoegen aan Wallet, om er vervolgens betalingen mee uit te voeren. Wel is de ondersteuning voor Apple Pay nog wat halfbakken in Zwitserland: slechts 8 winkelketens doen eraan mee en dat zijn niet de luxemerken waar Apple zich graag mee omringt. Je kunt er zelf niet in de Zwitserse Apple Stores mee betalen.

Apple Pay betaling

Aldi, C&A, Spar en Lidl

Wel kun je terecht bij de volgende winkels: Aldi, Avec, C&A, k kiosk, Mobile Zone, P&B, Spar en TopCC. Supermarktketen Lidl is van plan om ook snel ondersteuning aan te bieden.

De start van Apple Pay in Zwitserland is helaas geen teken dat de dienst ook snel in Nederland en België zal worden uitgerold. Apple liet tijdens de WWDC in juni alleen weten dat Frankrijk, Zwitserland en Hongkong op de rol stonden. Wanneer de andere twee landen van start gaan met Apple Pay is nog niet bekend. Apple beloofde wel dat de nadruk bij verdere uitrol op Europa en Azië zal liggen.

Apple Pay met VISA

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2016, 8:48
Categorie Diensten
Onderwerpen apple pay, zwitserland

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.