Apple Pay officieel gestart in Frankrijk

Apple Pay is officieel gestart in Frankrijk, met een aantal minder bekende banken. Wel doen Dior, Louis Vuitton en Fnac mee.

Apple Pay is vanaf vandaag officieel gestart in Frankrijk en dat betekent dat er nu 8 landen zijn waar de betaaldienst beschikbaar is. Onlangs kwam ook Zwitserland erbij. iPhone-gebruikers met een MasterCard of VISA-kaart kunnen meedoen met Apple Pay, al is de ondersteuning vanuit banken nog minimaal.


Apple Pay in Frankrijk

Apple Pay in Frankrijk

Het lijkt een beetje een trend aan het worden: in plaats van een indrukwekkende lijst met namen van bekende banken, kiest Apple voor de wat kleinere partijen. In Frankrijk gaat Apple Pay van start met als partners Banque Populaire, Ticket Restaurant, Carrefour Banque en Caisse d’Epargne. Ook Boon en Orange zijn van plan om Apple Pay te ondersteunen. Het werkt zowel met een creditcard als met een debitcard, maar je hebt wel minstens een iPhone met iOS 8.1 of later nodig. Ook heb je een iPhone 6 nodig. Een iPhone 5 in combinatie met een Apple Watch werkt overigens ook.

Apple Pay in Frankrijk

Wat de winkeliers betreft kun je in Frankrijk bij enkele grote namen terecht: Bocage, Le Bon Marché, Cojean, Dior, Louis Vuitton, Fnac, Sephora, Flunch, Parkeon en Pret ondersteunen Apple’s mobiele betaalwijze. Ook kun je overal terecht waar contactloos betalen al beschikbaar is. De eerstvolgende landen die Apple Pay krijgen zijn Spanje en Hongkong. Voorzover bekend staan Nederland en België nog niet op korte termijn op de planning.

Bekijk ook

Apple Pay: het complete overzicht van Apple's betaaldienst

Apple Pay is de mobiele betaaldienst van Apple. Bij welke banken werkt Apple Pay, in welke landen werkt het en hoe doe je een betaling? Lees hier alles over Apple Pay in Nederland, de beveiliging en alle aangesloten banken en winkels.

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.