Apple Pay VISA

Gerucht: ‘Apple Pay komt begin november naar België’

Apple Pay komt op korte termijn naar België. Dat zegt de Belgische krant De Tijd op basis van meerdere bronnen. BNP Paribas Fortis zal de exclusieve partner zijn bij de introductie, later volgen andere banken.

Betaaldienst Apple Pay naar België

Volgens De Tijd is de lancering begin november gepland. Klanten van BNP Paribas Fortis kunnen dan hun betaal-of kredietkaarten toevoegen aan de Apple Wallet, waarna ze met Apple Pay kunnen betalen. Enkele maanden later zouden andere banken volgen. Het is op zich niet vreemd dat BNP Paribas Fortis meedoet, omdat CEO Thierry Laborde van BNP Paribas in een interview eerder al liet doorschemeren dat de bank van plan was om eind 2018 Apple Pay te gaan aanbieden.

Wel bijzonder is dat Apple blijkbaar voor een exclusieve partner heeft gekozen. Meestal probeert Apple zoveel mogelijk banken en kredietinstellingen tegelijk te strikken. Wat ook vreemd is, is dat de introductie op zo korte termijn zou moeten plaatsvinden. De start van Apple Pay in Duitsland werd een paar maanden van tevoren al aangekondigd en in dat land is er nog steeds geen concrete datum. Als de geruchten van De Tijd kloppen zou de aankondiging en uitrol in België vlak na elkaar plaatsvinden.

Google Pay al langer mogelijk
In België is het al mogelijk om mobiel te betalen met Google Pay. BNP Paribas Fortis en KBC doen daaraan mee. Daarnaast is het betalen met een QR-code in België al vrij populair, bijvoorbeeld via Payconiq. Die betaalmethode is ook in Nederland uitgerold, maar lijkt daar nog niet aan te slaan.

Als Apple Pay erbij komt hoeven klanten alleen hun iPhone of Apple Watch bij de betaalterminal te houden om een betaling te doen. Voor grotere bedragen is bevestiging met Touch ID of Face ID nodig. Apple Pay Cash, waarbij gebruikers peer-to-peer bedragen naar elkaar kunnen overmaken, zou momenteel nog niet in België beschikbaar komen.

Apple Pay in Frankrijk

Apple heeft de gewoonte om nieuwe landen voor Apple Pay bekend te maken tijdens de bespreking van de nieuwste kwartaalcijfers. Dat is op donderdag 1 november aan de orde. Vorige keer werd Duitsland aangekondigd, maar we hebben weinig hoop dat we aanstaande donderdag ook de aankondiging voor Nederland te horen zullen krijgen. Er zijn wel regelmatig hints naar Apple Pay te vinden in de vorm van icoontjes en vertaalde teksten, maar die zijn meestal loos alarm of hebben te maken met functies die internationaal beschikbaar moeten zijn voor bijvoorbeeld Amerikanen en Spanjaarden die Apple Pay ook in het buitenland willen gebruiken. Op de Nederlandse betaalterminals werkt het namelijk al probleemloos.

Deze keer gaat het niet om hints, maar om bronnen. We hopen voor De Tijd dat ze het juist hebben, want het zal niet de eerste keer zijn dat Apple Pay in België wordt aangekondigd door een overijverige bank en dan toch weer niet door blijkt te gaan. We zijn benieuwd hoe snel de officiële aankondiging (of de rectificatie) volgt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2018, 20:47
Categorieën Diensten, Geruchten
Onderwerp apple pay

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.