Apple Pay VISA

Gerucht: ‘Apple Pay komt begin november naar België’

Apple Pay komt op korte termijn naar België. Dat zegt de Belgische krant De Tijd op basis van meerdere bronnen. BNP Paribas Fortis zal de exclusieve partner zijn bij de introductie, later volgen andere banken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 21 november: Apple Pay gaat in België waarschijnlijk in week 48 van start, de week van 26 november tot 2 december. Dat blijkt uit een gelekte brief van ALDI België.

Betaaldienst Apple Pay naar België

Volgens De Tijd is de lancering begin november gepland. Klanten van BNP Paribas Fortis kunnen dan hun betaal-of kredietkaarten toevoegen aan de Apple Wallet, waarna ze met Apple Pay kunnen betalen. Enkele maanden later zouden andere banken volgen. Het is op zich niet vreemd dat BNP Paribas Fortis meedoet, omdat CEO Thierry Laborde van BNP Paribas in een interview eerder al liet doorschemeren dat de bank van plan was om eind 2018 Apple Pay te gaan aanbieden.

Wel bijzonder is dat Apple blijkbaar voor een exclusieve partner heeft gekozen. Meestal probeert Apple zoveel mogelijk banken en kredietinstellingen tegelijk te strikken. Wat ook vreemd is, is dat de introductie op zo korte termijn zou moeten plaatsvinden. De start van Apple Pay in Duitsland werd een paar maanden van tevoren al aangekondigd en in dat land is er nog steeds geen concrete datum. Als de geruchten van De Tijd kloppen zou de aankondiging en uitrol in België vlak na elkaar plaatsvinden.


Google Pay al langer mogelijk
In België is het al mogelijk om mobiel te betalen met Google Pay. BNP Paribas Fortis en KBC doen daaraan mee. Daarnaast is het betalen met een QR-code in België al vrij populair, bijvoorbeeld via Payconiq. Die betaalmethode is ook in Nederland uitgerold, maar lijkt daar nog niet aan te slaan.

Als Apple Pay erbij komt hoeven klanten alleen hun iPhone of Apple Watch bij de betaalterminal te houden om een betaling te doen. Voor grotere bedragen is bevestiging met Touch ID of Face ID nodig. Apple Pay Cash, waarbij gebruikers peer-to-peer bedragen naar elkaar kunnen overmaken, zou momenteel nog niet in België beschikbaar komen.

Apple Pay in Frankrijk

Apple heeft de gewoonte om nieuwe landen voor Apple Pay bekend te maken tijdens de bespreking van de nieuwste kwartaalcijfers. Dat is op donderdag 1 november aan de orde. Vorige keer werd Duitsland aangekondigd, maar we hebben weinig hoop dat we aanstaande donderdag ook de aankondiging voor Nederland te horen zullen krijgen. Er zijn wel regelmatig hints naar Apple Pay te vinden in de vorm van icoontjes en vertaalde teksten, maar die zijn meestal loos alarm of hebben te maken met functies die internationaal beschikbaar moeten zijn voor bijvoorbeeld Amerikanen en Spanjaarden die Apple Pay ook in het buitenland willen gebruiken. Op de Nederlandse betaalterminals werkt het namelijk al probleemloos.

Deze keer gaat het niet om hints, maar om bronnen. We hopen voor De Tijd dat ze het juist hebben, want het zal niet de eerste keer zijn dat Apple Pay in België wordt aangekondigd door een overijverige bank en dan toch weer niet door blijkt te gaan. We zijn benieuwd hoe snel de officiële aankondiging (of de rectificatie) volgt.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 21 november: Nieuwe informatie over lancering in week 48 toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2018, 14:59
Categorieën Diensten, Geruchten
Onderwerp apple pay

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay
44 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.