‘Apple Pay: binnenkort ook betalen op mobiele websites’

Apple gaat Apple Pay uitbreiden naar mobiele websites, zodat je veiliger kunt afrekenen met Touch ID en je vingerafdruk.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple gaat de mogelijkheden van Apple Pay uitbreiden. Later dit jaar kun je ook betalen op mobiele websites… maar dan moet je wel wonen in één van de landen waar het al wordt aangeboden.


Apple Pay betalingen

Apple Pay voor mobiele websites

De plannen lekten uit toen Apple potentiële partners ervan op de hoogte bracht. Het houdt in, dat mensen kunnen shoppen op mobiele websites en daarbij kunnen afrekenen met hun vingerafdruk. Je hoeft dan niet meer je creditcardgegevens in te vullen. Het is nu al mogelijk om via mobiele apps af te rekenen op de zelfde manier.

Afrekenen met Apple Pay werkt straks in de Safari-browser op de iPhone en iPad, maar alleen op modellen met Touch ID-sensor. Er wordt ook nagedacht over betalingen op iMacs en MacBooks. Wat timing betreft wordt gerekend op een aankondiging op de WWDC-ontwikkelaarsconferentie in juni en beschikbaarheid voor de feestdagen. Met de betaaldienst wordt Apple een concurrent van PayPal, dat al veel wordt gebruikt voor betalingen op mobiele websites.

Het is nog steeds onduidelijk wanneer Apple Pay naar Nederland en België komt. Na een aanvankelijk vlotte start in de VS en Engeland is het wat rustiger geworden, maar Apple sluit nog wel regelmatig nieuwe banken aan.

Bekijk ook

Apple Pay: het complete overzicht van Apple's betaaldienst

Apple Pay is de mobiele betaaldienst van Apple. Bij welke banken werkt Apple Pay, in welke landen werkt het en hoe doe je een betaling? Lees hier alles over Apple Pay in Nederland, de beveiliging en alle aangesloten banken en winkels.

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.