iPhone 5c iFixit

‘FBI gebruikt NAND-mirroring om toegang te krijgen tot iPhone van terrorist’

De FBI gaat waarschijnlijk proberen de iPhone van een terrorist te ontgrendelen met NAND-mirroring, zeggen beveiligingsexperts.

Volgens beveiligingsonderzoekers is de FBI van plan om gebruik te maken van NAND-mirroring, om toegang te krijgen tot de iPhone van een terrorist. Daarbij wordt de NAND-opslag van het toestel verwijderd en gekopieerd met een chiplezer. Vervolgens wordt de originele chip weer bevestigd. Het is een riskant proces, want bij het losmaken van de vastgesoldeerde chip kan er schade ontstaan, waardoor er geen toegang meer mogelijk is.

iPhone 5c iFixit

NAND-mirroring

De informatie is afkomstig van Jonathan Zdziarski, die erg bekend is in het iPhone-hackerscircuit en Matthew Green, cryptografie-expert en assistent-hoogleraar aan het Johns Hopkins Information Security Institute. Volgens Green is het een gevaarlijke benadering, maar kan de FBI er wel in slagen om de encryptie te omzeilen.

Door het mirroren van de NAND-flash kunnen de onderzoekers meerdere pincodes proberen, zonder de limiet van 10 pogingen te overschrijden, waarbij de data wordt gewist. Op een iPhone 5c is de techniek mogelijk, omdat er geen Touch ID en Secure Enclave in zit.

Israelisch bedrijf

Dat de FBI slechts twee weken nodig heeft om nieuwe methoden te proberen, bewijst volgens Zdziarski nog maar eens dat ze hulp van buiten hebben. De FBI wordt mogelijk geholpen door het Israëlische bedrijf Cellebrite, dat eerder overheden hielp bij het ontgrendelen van BlackBerry-toestellen, zo bleek eerder vandaag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2016, 23:02
Categorie Apple
Onderwerp fbi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.