Apple patenteert vormen op iPhone tekenen, videobellen en meer

Apple heeft een flinke serie met patenten bemachtigd, op onder andere videobellen in de auto, vormen tekenen en meer.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Patent iPhone-ontwerpGisteren schreven we al over Apple’s patent voor een iWatch die krachttraining meet en een slimme schoensensor, maar Apple heeft nog veel meer nieuwe patent bemachtigd. Zo heeft Apple een vrij specifiek patent op handsfree videobellen in de auto. Daarnaast heeft Apple de techniek in handen waarmee je met multitouch vormen tekent op een aanraakscherm. We lopen de belangrijkste nieuwe patenten nog eens voor je langs.

Patently Apple heeft alle nieuwe patenten van Apple van deze week verzameld. Hieronder staan de belangrijkste, meest unieke nieuwe patenten:

  • Patent 8,751,667 beschrijft een handsfree dienst waarmee je kunt videobellen via internet in de auto. Hiervoor maakt Apple gebruik van een carkit. Het idee doet sterk denken aan Apple’s autosysteem CarPlay.
  • Patent 8,749,497 legt vast hoe je met multitouchgebaren vormen kunt tekenen op een aanraakscherm. Door basisvormen vast te leggen, kan een iDevice inschatten wat je probeert te tekenen en met meer precisie je tekening vastleggen. Het wordt hiervoor makkelijk een bijvoorbeeld een app te bedienen door een specifieke vorm te tekenen.
  • Patent 8,747,188 legt uit hoe je met een robotarm het oppervlak van een apparaat kunt afwerken. Hoewel dit patent geen mogelijke iPhone-functie beschrijft, kan hij wel goed van pas komen bij de productie van iDevices in bijvoorbeeld de fabrieken van Foxconn.
  • In drie niet nader genoemde patenten heeft Apple de ontwerpen van de iPhone 4s, iPad derde generatie en de verpakking van de EarPods vastgelegd. Vermoedelijk zijn dit vrij specifieke patenten: het ontwerp van de iPhone 4s werd in 2012 al gepatenteerd.
  • Tot slot, zoals we gisteren al hebben verteld: patent 8,749,380 beschrijft een bewegingssensor voor krachttraining in de iWatch en een schoensensor.

Patenten zoals op Apple’s nieuwe schoensensor kunnen nieuwe producten van Apple verklappen, maar het merendeel van de nieuwe patenten wordt vermoedelijk gebruikt om Apple-producten tegen mogelijke patentschending te behoeden. Overigens staan hierboven nog de meest specifieke patenten: Patently Apple noemt nog een flink aantal veel minder specifiek, waarin wordt beschreven hoe software op fouten checkt en hoe kleur op een scherm bediend kan worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 23:54
Categorie Apple
Onderwerpen carplay, earpods, facetime

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.