Belkin Mophie draadloos opladen

Apple neemt bedrijf PowerbyProxi voor draadloos opladen over

Apple heeft het Nieuw-Zeelandse bedrijf PowerbyProxi overgenomen. PowerbyProxi is gespecialiseerd in allerlei technieken voor draadloos opladen. Wat is Apple met dit bedrijf allemaal van plan?

Apple heeft weer een nieuw bedrijf overgenomen. Deze keer viel het oog op het Nieuw-Zeelandse bedrijf PowerbyProxi, dat gespecialiseerd is in draadloos opladen. De overname is door Apple bevestigd door een Nieuw-Zeelandse nieuwssite. Maar wat is Apple precies met dit bedrijf van plan?

Belkin Mophie draadloos opladen

Overname PowerbyProxi

Het Nieuw-Zeelandse bedrijf PowerbyProxi werd in 2007 opgericht en is gespecialiseerd in allerlei onderdelen die benodigd zijn voor draadloos opladen. Het bedrijf is ontstaan vanuit de Universiteit van Auckland en heeft inmiddels vijf producten ontwikkeld. Het nieuwste product is de Proxi-Module, een modulair draadloos en waterdicht oplaadsysteem dat 100 watt aan stroom kan geven. Het gaat dan vooral om grotere producten, zoals drones en robots. PowerbyProxi werkt ook samen met het Wireless Power Consortium en de Qi-standaard voor draadloos opladen. Apple maakt sinds dit jaar ook deel uit van het Wireless Power Consortium.

Apple’s Dan Riccio heeft al gereageerd op de overname. Hij geeft aan dat PowerbyProxi een ‘geweldige toevoeging is omdat Apple werkt aan een draadloze toekomst.” Ook zegt hij dat Apple “probleemloos draadloos opladen naar meer plekken en gebruikers wereldwijd wil brengen.” PowerbyProxi’s oprichter Fady Mishriki is ook enthousiast over de overname. “Het team en ik zijn erg blij om onderdeel uit te maken van Apple. Er is een grote overeenkomst in onze waarden en we zijn gespannen voor onze groei in Auckland en onze bijdragen aan de geweldige innovaties uit Nieuw-Zeeland op het gebied van draadloos opladen.” Het is onbekend hoeveel Apple heeft betaald voor PowerbyProxi.

Apple heeft met de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X voor het eerst draadloos opladen ingebouwd in de iPhones. De nieuwste iPhones werken met Qi-gecertificeerde laders, maar volgend jaar brengt Apple ook zijn eigen draadloze oplader op de markt. De AirPower kan zowel een iPhone, Apple Watch Series 3 als de AirPods (met nieuwe oplaadcase) tegelijkertijd draadloos opladen. Wat Apple’s exacte plannen zijn met betrekking tot PowerbyProxi, is echter nog onduidelijk. Mogelijk is Apple geïnteresseerd in enkele technieken van het Nieuw-Zeelandse bedrijf, dus wellicht zien we dit in de toekomst terug in Apple’s eigen producten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2017, 9:25
Categorie Apple
Onderwerpen draadloos opladen, overname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.