Magic Keyboard, Magic Mouse en Magic Trackpad van Apple

Apple Store verkoopt alleen nog draadloze muizen en toetsenborden

Apple heeft de bedrade Magic Keyboard en de Mighty Mouse uit het assortiment gehaald. Online vind je voortaan alleen nog draadloze muizen en toetsenborden van Apple zelf.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Apple is in de online Apple Store gestopt met de verkoop van muizen en toetsenborden met een kabeltje en USB-aansluiting. Voortaan heb je alleen nog de keuze uit de draadloze varianten uit Apple’s eigen accessoire-aanbod.

Magic Keyboard, Magic Mouse en Magic Trackpad van Apple

Apple verkoopt geen toetsenborden muizen met kabel meer

Op de dag van WWDC introduceerde Apple al een variant van het draadloze Magic Keyboard met apart numerieke toetsenblok. Tot voor kort bood Apple hiervan nog een aparte bedrade variant aan, maar die is nu ook uit het aanbod verdwenen. Hetzelfde geldt voor het bedrade toetsenbord zonder numeriek toetsenblok. Ook de bedrade Mighty Mouse moest het veld ruimen. De enige resterende muis met draadje is er een met extra grote knoppen en trackball voor gebruikers met motorische problemen, maar die is niet van Apple.

Niet alleen maar voordelen
Hoewel een muis en toetsenbord zonder draad weliswaar strakker oogt, biedt het niet alleen maar voordelen. De draadloze accessoires zijn bijvoorbeeld prijziger dan hun bedrade voorgangers. Voor de Magic Mouse 2 tel je 89 euro neer en het standaard Magic Keyboard kost een kleine 120 euro. Het nieuwe Magic Keyboard met numeriek toetsenblok is met 149 euro de duurste in het assortiment, even duur als het losse Magic Trackpad.

Apple verkoopt alleen draadloze toetsenborden

Ook kan het een nadeel zijn dat je moet zorgen dat de ingebouwde batterij opgeladen blijft, al gaat die gelukkig wel relatief lang mee. Professionals, zoals technisch tekenaars, geven misschien toch liever de voorkeur aan een bedrade variant van hun accessoires. Zij zullen in dit geval op zoek moeten naar alternatieven van andere fabrikanten. Het is trouwens wel mogelijk om het Magic Keyboard een soort van bedraad te gebruiken. Dit kan door de bijgeleverde Lightning-naar-USB-kabel, waarmee je de batterij in het toetsenbord oplaadt, aangesloten te laten op je Mac.

Opvolger voor Magic Keyboard
De verwachting was eigenlijk dat Apple tijdens WWDC dit jaar met een opvolger voor het Magic Keyboard zou komen, maar dat gebeurde niet. De tweede generatie is in oktober alweer twee jaar op de markt. Een Touch Bar zoals op de nieuwste MacBooks behoort daarmee tot een van de vele wensen, net zoals een numeriek deel en verlichting. Het lijkt er op dat we nog iets langer op een opvolger moeten wachten, al lijkt het wel zeker dat ook die niet meer van een draadje voorzien zal zijn.

Fysieke Apple Store of reseller
Mocht je nog op zoek zijn naar een bedraad Apple-toetsenbord of -muis dan kun je misschien nog terecht bij de fysieke Apple Store of bij een van de Apple Premium Resellers. Misschien hebben zij nog resterende voorraad die op moet. Vind jij het een goede zaak dat Apple de verkoop van bedrade toetsenborden en muizen stopt of geef je de voorkeur aan een USB-kabel?

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 30 juni: Informatie toegevoegd over bedraad gebruik van het Magic Keyboard.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2017, 15:04
Categorie Accessoires
Onderwerpen magic keyboard, magic mouse, magic trackpad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.