Magic Keyboard met numeriek toetsenbord in close-up.

Apple’s draadloze Magic Keyboard nu ook met numeriek toetsenblok

Apple heeft een nieuw toetsenbord in haar assortiment opgenomen. Het nieuwe Magic Keyboard heeft een numeriek deel en is volledig draadloos te gebruiken.

Tussen al het geweld van iOS 11, nieuwe MacBooks, nieuwe iMacs en meer, heeft Apple ook stilletjes een nieuw toetsenbord voor de Mac uitgebracht. Het draadloze Magic Keyboard is er nu ook in een variant met numeriek toetsenblok. Voorheen was het Magic Keyboard alleen in een kleine variant beschikbaar.

Magic Keyboard met numeriek toetsenbord in close-up.

Magic Keyboard met numeriek toetsenblok

Apple had altijd twee verschillende toetsenborden in het assortiment: een kleine draadloze variant en een groter bedraad toetsenbord met numeriek toetsenblok. De draadloze versie werd eind 2015 vernieuwd onder de naam Magic Keyboard en kreeg een ingebouwde accu, waardoor je hem eenvoudig via Lightning kunt opladen. Ook was er een vernieuwd mechanisme voor de toetsen. De bedrade versie werd echter niet geüpdatet en werd nog steeds door Apple verkocht onder de naam Apple USB Keyboard met numeriek toetsenblok en kostte €59. Deze is nu niet meer in de Apple Store verkrijgbaar.

Daar is nu verandering in gekomen, want Apple heeft het nieuwe Magic Keyboard met numeriek toetsenblok in de Apple Store gezet. Dit is exact hetzelfde Magic Keyboard als de versie uit eind 2015, maar dan met apart numeriek toetsenblok zoals in de bedrade variant. Dit komt vooral van pas als je veel met cijfertjes werkt. Het numerieke deel bestaat verder uit zeven extra functietoetsen, een grote plus en min knop voor berekeningen en meer. Ook zijn de pijltjestoetsen groter dan het kleinere Magic Keyboard. De ingebouwde accu van het nieuwe Magic Keyboard moet volgens Apple tot een maand lang mee gaan, zonder tussentijds opladen.

Magic Keyboard numeriek toetsenblok.

Het nieuwe Magic Keyboard met numeriek toetsenblok is nu te bestellen via de online Apple Store voor €149. De levering vindt dan plaats op donderdag 8 juni. Vanaf dat moment is het toetsenbord ook beschikbaar in de fysieke Apple Stores.

Magic Keyboard en Magic Mouse 2 ook in spacegrijs, alleen bij iMac Pro

Ander nieuws met betrekking tot het Magic Keyboard en de Magic Mouse 2 is dat er een spacegrijze variant op komst is. De spacegrijze versie van het Magic Keyboard met numeriek toetsenblok en Magic Mouse 2 zijn vanaf dit najaar beschikbaar, maar alleen in combinatie de nieuwe duurdere iMac Pro. Apple heeft laten weten dat deze spacegrijze accessoires niet los verkocht gaan worden, waardoor je dus genoodzaakt bent om eind dit jaar een compleet nieuwe iMac Pro te kopen of eBay af te struinen op zoek naar de losse versies.

iMac Pro preview.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2017, 14:00
Categorie Accessoires
Onderwerp magic keyboard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.