Day One 2 is Apple’s gratis App van de Week, maar er zit een addertje onder het gras

De populaire dagboek-app Day One is Apple's nieuwe gratis App van de Week. Maar de aanbieding valt wel samen met de overstap naar een abonnementsmodel waardoor de gratis versie nogal beperkt is.

Apple heeft weer een nieuwe App van de Week uitgeroepen. Ditmaal is dat de populaire dagboek-app Day One. Met Day One leg je herinneringen vast van bijvoorbeeld vakanties of dagelijkse gebeurtenissen die je vroeger in een papieren dagboek opschreef. De app kostte normaal gesproken 5 euro, maar is nu gratis te downloaden, al zit er wel een addertje onder het gras.

Day One 2 voor de iPhone met nieuwe functies.

Day One dagboek-app voor iPhone, iPad en Apple Watch

Day One maakt het mogelijk om herinneringen of levensgebeurtenissen in detail vast te leggen. Niet alleen met volledig opgemaakte tekst, maar ook met foto’s en ander beeldmateriaal. De app kan automatisch locaties en de datum van foto’s uitlezen en toont die op een kaart of in een kalenderweergave. Je kunt zelfs het weer, je bewegingsactiviteit en stappenteller integreren zodat die bergwandeling tijdens je vakantie een nog levendiger herinnering wordt.

Filteren en herinneringen
De app biedt verschillende beheermogelijkheden. Zo kun je aantekeningen voorzien van tags en heb je een tijdlijn-weergave waarin je snel kunt filteren op de informatie die je zoekt, zoals tags, een specifieke locatie, jaartaal of activiteit. Je kan zelfs herinneringen instellen die je helpen om dagelijks iets te schrijven. Handig als je echt een dagboek wilt bijhouden. Day One werd door Apple al eerder uitgeroepen tot gratis App van de Week, maar dat ging om een oudere versie. De nieuwe aanbieding geldt voor versie 2.3.2 van de app.

Abonnementsmodel
Hoewel Day One nu (tijdelijk) gratis te downloaden is, is het wel belangrijk om rekening te houden met de overstap naar een abonnementsmodel. De timing hiervan is een beetje flauw. Iedereen die Day One na 29 juni (met ingang van de App van de Week-actie) downloadt heeft automatisch een beperkt abonnement. Alleen met een Premium-abonnement (€4,49 per maand of €37,99 per jaar) heb je de beschikking over alle functies. Dit abonnement is bijvoorbeeld nodig als je naast je vakantie ook nog een dagelijks dagboek wilt bijhouden en gebruikt wilt maken van de eigen clouddienst voor het synchroniseren van herinneringen. De gratis (Basic) versie is daarnaast beperkt tot 1 foto per keer.

If you downloaded Day One after June 29th, 2017, you have a Basic account. Basic accounts are limited to one photo per entry, one journal, no cloud services, and no access to other Premium features.

Met het Premium-abonnement heb je wel meteen toegang tot alle functies van de Mac-app, die voorheen 50 euro kostte. Door het nieuwe abonnementsmodel is de Mac-app voortaan ook gratis te downloaden. Zonder betaald abonnement zijn de functies echter wel beperkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2017, 9:43
Categorie Apps
Onderwerp app van de week

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.