Apple blokkeert gelijktijdig streamen van Apple Music op HomePod en iPhone

Vereist nu een gezinsaccount
Het is niet langer mogelijk om met een individueel Apple Music-account verschillende nummers af te spelen op de HomePod en een ander apparaat, zoals een iPhone. Je hebt hier nu een gezinsaccount voor nodig.

Hoewel de HomePod nog niet in Nederland beschikbaar is, is het relatief eenvoudig om de HomePod in het buitenland te kopen. Afgelopen weekend besteedden we nog aandacht aan een interessante dagdeal, zodat je nu al met de HomePod aan de slag kan. Als je deze wil gebruiken of nu al gebruikt voor Apple Music, is er wel iets om rekening mee te houden. Sinds dit weekend is het namelijk niet meer altijd mogelijk om tegelijkertijd verschillende muziek op bijvoorbeeld je HomePod en iPhone af te spelen. Apple heeft hier een stokje voor gestoken.

Verschillende muziek op de HomePod alleen met familie-account

Als je al langer een Homepod in huis hebt, gebruikte je deze misschien wel om muziek af te spelen via Apple Music. Als je dan tegelijkertijd andere muziek af wilde spelen op je iPhone, dan kon dat gewoon. De HomePod werd niet gezien als een extra apparaat. Hierdoor kon je huisgenoot dus ongestoord muziek afspelen, terwijl jij onderweg (via hetzelfde account) op je iPhone aan het luisteren was. Na bijna een jaar bleek dit te gaan om een bug, want Apple heeft wijzigingen doorgevoerd.

Een lezer op Reddit merkte op dat het voor hem niet meer mogelijk was om andere muziek af te spelen. Hij zocht contact met Apple, waaruit bleek dat het om een bug ging. De afgelopen dagen heeft Apple wijzigingen doorgevoerd die gelijktijdige streaming tussen je HomePod en andere apparaten voorkomen. De HomePod valt daardoor onder de beperkingen van een enkel Apple Music-account.

De enige manier om dit op te lossen, is het afsluiten van een gezinsaccount. Met een gezinsaccount kan jij of de andere deelnemers op maximaal zes apparaten tegelijk streamen. Een gezinsaccount is echter wel een stuk duurder, want daarvoor betaal je €14,99 per maand. De beperking staat ook vermeld in Apple’s algemene voorwaarde voor mediadiensten:

– Een Individueel Apple Music abonnement staat u toe om naar één apparaat tegelijkertijd te streamen; een Gezinsabonnement staat u en uw gezinsleden toe om tegelijkertijd naar maximaal zes apparaten te streamen.

Bekijk ook

Met de HomePod (mini) muziek luisteren: dit zijn je opties

Wil je muziek luisteren met de HomePod? Dan zijn dit de opties voor Apple Music, gekochte iTunes-nummers, eigen muzieknummers, podcasts, Spotify en andere muziekdiensten.

18 januari in China, maar wanneer volgt Nederland?
Ander nieuws rondom de HomePod: vanaf 18 januari is hij ook te koop in China en Hong Kong. Mocht je dus daar in de buurt zijn, dan kan je ook in een lokale Apple Store daar de HomePod kopen. Ondertussen blijft het de grote vraag wanneer de speaker in Nederland en België komt. De uitrol verloopt nogal traag, want die startte al een jaar geleden in Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Wat de exacte reden is waarom de uitrol zo langzaam gaat, blijft gissen. Mogelijk heeft dit te maken met Siri, die zowel Nederlandstalige als Engelstalige artiestennamen goed moet kunnen verstaan. We zijn daarom ook nog steeds in afwachting wanneer en of de HomePod in Nederland en België beschikbaar komt.

Gelukkig zijn er in ieder geval genoeg andere Apple-producten in 2019 waar je naar uit kan kijken.

Bekijk ook

Deze Apple-producten heeft Apple in 2019 uitgebracht

Welke Apple-producten verschenen er in 2019? Het was een enorm druk jaar voor Apple en in dit artikel hebben we alle Apple-producten van het jaar voor je op een rijtje gezet.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.