‘Valdetectie op Apple Watch veroorzaakt valse meldingen bij wintersporters’

Apple Watch denkt dat je bent gevallen
De valdetectie op de Apple Watch Series 4 blijkt onverwachte problemen op te leveren. Wintersporters blijken per ongeluk de nooddiensten te bellen als ze zijn gevallen.

Valse meldingen door valdetectie

Of het probleem ook in Europese skioorden optreedt is nog niet bekend, maar in de VS blijken meerdere gevallen te zijn geweest waarbij wintersporters onbewust de nooddiensten belden, zo meldt CBS. De valdetectie op de Apple Watch Series 4 veroorzaakte valse meldingen nadat mensen onderuit waren gegaan op de ski’s. Terwijl de wintersporter alweer op de latten staat en verder gaat met de afdaling blijkt de Apple Watch een SOS-signaal uit te zenden. Dit kost onnodige inspanning van de hulpdiensten.


“Mensen die wel in noodsituatie verkeren moeten in de wacht moeten gezet vanwege noodtelefoontjes die niet echt zijn”, aldus een betrokken hulpverlener. De valdetectie op de Apple Watch Series 4 staat standaard ingeschakeld bij mensen die 65 jaar of ouder zijn. Iedereen kan de functie echter inschakelen.

Apple Watch ski-prestaties

Val je op een bepaalde manier, dan kan de Apple Watch dat detecteren. Je krijgt dan de vraag of alles oké is en hebt 1 minuut om te reageren. Maar als je aan het snowboarden of skiën bent, heb je vaak wat anders aan je hoofd en vergeet je misschien op je Apple Watch te kijken. Gebruikers hebben niet door dat ze ondertussen aan het bellen zijn.

Bekijk ook

Zo werkt de valdetectie op de Apple Watch

De Apple Watch helpt je zodra je valt dankzij de valdetectie. Hoe werkt de Apple Watch valdetectie en hoe stel je dit in? Je leest het in deze tip.

Het is daarom een goed idee om de valdetectie uit te zetten als je gaat wintersporten. Je Apple Watch thuislaten is niet nodig, want het horloge biedt sinds 2018 juist veel meer mogelijkheden om je ski- en snowboardactiviteiten te meten. Zo kun je horizontale en verticale afstanden meten, gemiddelde en maximale snelheid en afgelegde tijd. Ook zie je de verbrande calorieën in de Apple Watch-app. Meerdere wintersportapps voor de Apple Watch maken al gebruik van de mogelijkheid om veel betere statistieken te verzamelen.

Bekijk ook

De beste wintersport-apps voor iPhone, iPad en Apple Watch

Wintersporten wordt nog leuker met deze handige apps voor iPhone, iPad en Apple Watch. De wintersport-apps geven je handige informatie over verschillende skigebieden en de sneeuwhoogte. Ook meten ze je snelheid en andere interessante statistieken.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.