Taylor Swift in Apple Music-reclamefilmpje

Apple Music zet in op gifs van exclusieve content met eigen Giphy-kanaal

Apple Music laat wederom zien dat exclusieve samenwerkingen belangrijk zijn. Met een eigen Giphy-account gaan ze hun eigen content promoten, zoals de aankomende documentaire van Harry Styles.

Taylor Swift in Apple Music-reclamefilmpje
Apple heeft al accounts op onder andere Twitter en YouTube, maar daar is voor Apple Music nu ook een Giphy-account bijgekomen. Met behulp van het Giphy-kanaal en de bijbehorende bewegende gifs, legt Apple ook meer de focus op exclusieve content en samenwerkingen met artiesten. Zo zijn er bijna achttien gifs om de exclusieve documentaire van voormalig One Direction-lid Harry Styles te promoten.

Gifs voor exclusieve content Apple Music

Giphy is een populaire dienst waarmee je door een enorme collectie aan gifs kunt bladeren. Gebruikers kunnen zelf gifs uploaden, maar er zijn ook merken die zelf een kanaal aangemaakt hebben. Het Apple Music-kanaal is daar een voorbeeld van. Apple lijkt dit kanaal vooral te gaan gebruiken om exclusieve samenwerkingen met artiesten te promoten. In het kanaal vind je bijvoorbeeld meer dan twintig gifs van Taylor Swift, waar Apple een concertregistratie van uitgezonden heeft. Ook de reclames met Taylor Swift zijn in gif-vorm te bekijken en te delen, net als de reclames van met Drake in de hoofdrol. Apple werkte met Drake samen aan zijn hit Hotline Bling, al zijn van die ietwat vreemde videoclip weer geen gifs gemaakt.

Harry Styles gif voor Apple Music.

Het nieuwste lid in de Apple Music-familie is voormalig One Direction-lid Harry Styles. De zanger komt binnenkort met zijn eerste eigen album en aanstaande maandag kun je exclusief op Apple Music een documentaire bekijken over hoe dit album tot stand gekomen is. Beelden van die documentaire zijn ook al gebruikt in bijna twintig gifs. Waarschijnlijk komen hier de komende tijd nog veel meer gifs bij, bijvoorbeeld afkomstig uit Apple’s versie van Carpool Karaoke. Deze muzikale serie begint later dit jaar en leent zich bij uitstek voor grappige gifs, zoals onderstaande Tim Cook-gif uit de iPhone 7-keynote.

Tim Cook gif in Carpool Karaoke.

Alle gifs van Apple Music zijn te bekijken via de website van Giphy. Je kunt er ook naar zoeken via bijvoorbeeld de Giphy-app voor iOS of de iMessage-app van Giphy. Zoek bijvoorbeeld op Apple Music en de gifs verschijnen vanzelf in beeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2017, 10:38
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerpen apple music, gif

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.