WhatsApp logo met vage achtergrond.

‘WhatsApp krijgt filters voor foto’s, video’s en gifs’

WhatsApp laat je al tekenen en emoji's plakken op foto's, maar binnenkort zou de chatapp ook filters krijgen. Deze zouden werken op zowel foto's, video's als gifs.

WhatsApp logo met vage achtergrond.
De verschillende sociale apps gaan steeds meer op elkaar lijken. Snapchat, Instagram, Facebook en WhatsApp hebben allemaal een zelfde soort story-functie, maar wat in WhatsApp nog ontbreekt is de mogelijkheid om filters toe te passen op je foto’s. Binnenkort zou hier zomaar eens verandering in kunnen komen, want WhatsApp zou werken aan filters voor foto’s, video’s en gifs.

WhatsApp filters op foto’s

WhatsApp is de laatste maanden een stuk minder saai en steriel geworden. Voorheen kon je in de app bijna niet meer dan het versturen van berichten, foto’s en video’s, maar de afgelopen tijd heeft de chatapp er allerlei functies bij gekregen. Denk aan WhatsApp Status, maar ook de ondersteuning voor gifs. Ook kun je sinds enige tijd emoji’s op je foto’s plakken en tekenen op je foto’s in WhatsApp. Deze bewerkingsopties worden mogelijk binnenkort uitgebreid. WhatsApp zou namelijk werken aan filters voor zowel je foto’s en video’s als gifs. Om wat voor filters het precies gaat is niet duidelijk, maar filters zoals in Instagram zou een logische keuze zijn.

In Facebook en Instagram kun je nu al filters plaatsen op je foto’s, dus het is eigenlijk niet meer dan logisch dat je dit straks ook in WhatsApp zou kunnen doen. Instagram, Facebook en ook Snapchat bieden ook allerlei lenzen aan in de vorm van grappige animaties die gebruikmaken van gezichtsherkenning, maar daar is voor WhatsApp nog niet over gesproken. Wanneer de filters toegevoegd gaan worden, is nog niet bekend.

WhatsApp werkt aan meerdere nieuwe functies die de komende tijd toegevoegd gaan worden. WhatsApp krijgt bijvoorbeeld een mogelijkheid om een fotoalbum te versturen, om live je locatie te delen en om chats vast te zetten. Ook werkt WhatsApp aan de mogelijkheid om berichten terug te trekken. Dit kan van pas komen als je bijvoorbeeld de verkeerde persoon een bericht gestuurd hebt. Deze laatste terugtrekfunctie zou niet lang meer op zich laten wachten, want de functie kan deze maand nog zijn opwachting maken. Wanneer de andere nieuwe WhatsApp-functies beschikbaar komen, blijft nog even afwachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2017, 9:14
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.