Khan hoofd Operations

Apple benoemt nieuw hoofd operations: Sabih Khan

Apple heeft een nieuw hoofd operations. Nu topman Jeff Williams zich meer met het designteam gaat bezighouden, schuift Sabih Khan een plekje op en wordt senior vice president of Operations. Hij gaat de operationele zaken bij Apple aansturen, met name de toeleveringsketen.

Sabih Khan wordt hoofd Operations

Ooit wat Tim Cook de man die verantwoordelijk was voor Operations en de wereldwijde toeleveringsketen, nu wordt Khan dat. De man werkt al 24 jaar bij Apple en speelde volgens het persbericht een belangrijke rol bij het op de markt brengen van Apple’s belangrijkste producten, al sinds eind jaren negentig. Jeff Williams blijft Apple’s chief operating officer, terwijl Khan zich meer met de productkwaliteit, planning, inkoop van goederen, productie, logistiek en dergelijke gaat bezighouden. Ook zal Khan aan te spreken zijn op de gang van zaken bij toeleveranciers. Apple wil dat medewerkers wereldwijd worden beschermd en opgeleid.


Zowel Tim Cook als Jeff Williams zijn laaiend enthousiast over Khan. Hij zorgt ervoor dat producten geleverd worden en dat fabrieksmedewerkers met respect behandeld worden, terwijl hij tegelijk oog heeft voor het milieu. Williams verwacht zelfs dat Khan de beste leider van het Operations-team in de geschiedenis van Apple zal worden.

Khan hoofd Operations

Khan werkte eerder als applicatieontwikkelaar en had daarna een technisch-leidinggevende rol bij GE Plastics. Daarna trad hij in dienst bij Apple. Hij heeft een bachelor’s degree in Economie en Werktuigbouwkunde van Tufts University behaalde daarna zijn master’s degree in Werktuigbouw aan Rensselaer Polytechnic Institute (RPI).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 juni 2019 om 6:30
Onderwerp
Categorie
Apple
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.