Ontdekken-pagina op Apple Music.

Apple geeft Ontdekken-tabblad in Apple Music een make-over in iOS 12.2

Nieuwe muziek ontdekken makkelijker geworden

Apple heeft het Ontdekken-tabblad in Apple Music een make-over gegeven. De pagina lijkt nu meer op de Voor jou-pagina, zodat je sneller bij nieuwe muziek komt.

De Muziek-app op je iPhone en iPad voor Apple Music bestaat uit een aantal onderdelen. Naast je Bibliotheek zijn er ook het Voor jou-tabblad en de Ontdekken-pagina. Bij Voor jou vind je muziek die speciaal voor jou afgestemd is, terwijl bij Ontdekken nieuwe muziek centraal staat. De laatste twee pagina’s lijken nu meer op elkaar, want de Ontdekken-pagina is helemaal in het nieuw gestoken.

Ontdekken-pagina in Apple Music vernieuwd

Voorheen bestond de Ontdekken-pagina uit een reeks uitgelichte plaatjes, gevold door een menu om te kiezen voor bijvoorbeeld nieuwe muziek, afspeellijsten en muziekvideo’s. Afgelopen nacht heeft Apple aan de serverkant een update doorgevoerd. Op moment van schrijven is de nieuwe indeling alleen zichtbaar op een toestel met iOS 12.2. Op een iPhone met iOS 12.1.4 zien we de nieuwe indeling nog niet.

Apple Music Ontdekken-tabblad vernieuwd.
De oude vs. de nieuwe indeling.

In de nieuwe versie krijg je meteen al het aanbod gepresenteerd. Bovenaan vind je nog steeds grote afbeeldingen met uitgelichte albums en afspeellijsten, maar verder is de pagina helemaal anders. Daaronder zie je meteen de relatief nieuwe top 100-afspeellijsten. Deze afspeellijsten worden dagelijks vernieuwd en zijn voor elk land anders. Zodra je verder scrollt stuit je op nieuwe afspeellijsten. Op dit moment zijn dat lijsten voor het weekend en afspeellijsten met vrouwelijke artiesten.

Apple Music Ontdekken met Top 100.

Nog verderop op de Ontdekken-pagina zie je vernieuwde afspeellijsten, populaire nummers en nieuwe muziek. De vroegere inhoudsopgave is in verkorte vorm ook nog op de pagina te vinden. Je kan hier nieuwe muziek ontdekken op basis van populariteit, genres of stemmingen. De Stemmingen-pagina is nieuw en helpt je bij het zoeken naar muziek voor bijvoorbeeld een feestje of om je te helpen motiveren. De TV en Film-pagina, waar Apple documentaires en bijvoorbeeld Carpool Karaoke verzamelde, is in de nieuwe indeling verdwenen. Mogelijk is dit een teken dat dergelijke content ook overgeplaatst wordt naar haar eigen streamingdienst, die ze maandag gaan aankondigen.

Apple Music Ontdekken met stemmingen.

De nieuwe Ontdekken-pagina is te zien in de Muziek-app in iOS 12.2. In iTunes is de wijziging nu wel al meteen zichtbaar. Ook als je geen abonnee bent kun je door deze lijst bladeren, maar voor het afspelen van nummers moet je wel lid zijn van Apple Music.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.