OLED-balk toetsenbord

Apple denkt na over Magic Keyboard met Touch Bar

Apple denkt na om de Touch Bar te verwerken in een los Magic Keyboard. Het toetsenbord zou bijvoorbeeld geschikt zijn voor een iMac, zodat je ook daar de Touch Bar kunt gebruiken.

De Touch Bar is alleen beschikbaar in de nieuwste MacBook Pro, maar kunnen ook andere Mac-gebruikers in de toekomst gebruikmaken van een aanpasbare knoppenbalk? Een nieuw Apple-patent hint hier wel op, want in dit patent wordt een toetsenbord omschreven waarin een Touch Bar verwerkt zit. Gaan we zo’n nieuwe versie van de Magic Keyboard daadwerkelijk zien?


OLED-balk toetsenbord

Toetsenbord met Touch Bar

De Touch Bar in de nieuwe MacBook Pro is handig als je al het werk op de desbetreffende MacBook verricht, maar minder praktisch als je een extern scherm aansluit. Een apart toetsenbord met ingebouwde Touch Bar zou daar een eenvoudige maar elegante oplossing voor zijn en uit een nieuw vrijgegeven patent blijkt dat Apple deze optie in ieder geval onderzoekt. In Apple’s patent Adaptive Input Row wordt de werking van de Touch Bar omschreven, maar dan in een extern toetsenbord voor bijvoorbeeld een iMac.

Het patent houdt het vrij algemeen en worden de functies van de huidige Touch Bar uitgelegd. We zien in de afbeeldingen dan ook veel functies voorbij komen die uiteindelijk in de Touch Bar verwerkt zitten, zoals een schuifknop voor het regelen van volume. Het interessante aan dit patent is echter dat de Touch Bar in de afbeeldingen verwerkt zit in een apart toetsenbord voor bijvoorbeeld een iMac. Ook in de tekst omschrijft Apple dat een toetsenbord-accessoire een Touch Bar-functie kan krijgen.

Magic Keyboard met Touch Bar in patent.

In een apart patent wordt ook nog gesproken over Touch ID, al gaat het daar vooral om een vingerafdrukscanner die verwerkt zit in de Mac zelf zoals nu het geval is bij de MacBook Pro. Wel geeft Apple toe dat een Touch ID-sensor niet per se verwerkt hoeft te worden in de Touch Bar zelf. Mocht Apple een Magic Keyboard met Touch Bar maken, dan is het nog maar de vraag of Touch ID daarin verwerkt zit. Als een Touch ID-sensor in een toetsenbord verwerkt zit, betekent dit ook dat het signaal draadloos verstuurd moet worden. Het zou dus goed kunnen dat Apple uit beveiligingsoverwegingen een vingerafdrukscanner niet op een apart toetsenbord verwerkt.

Bekijk ook

Touch Bar op de MacBook Pro: wat kun je ermee?

Wat kun je met Apple's Touch Bar op de MacBook Pro? In dit artikel lopen we de mogelijkheden langs, zoals Touch ID, contextafhankelijke toetsen en meer.

Gerucht over toetsenbord met Touch Bar

Het is niet het eerste bewijs dat spreekt over een Magic Keyboard met Touch Bar. Eind vorig jaar meldde Bloomberg al dat Apple bezig was met een nieuwe versie van haar toetsenbord, maar dan met Touch Bar. Het patent van vandaag onderstreept dit eerdere gerucht. Op welke termijn we zo’n toetsenbord dan gaan zien, blijft echter nog maar de vraag. Apple heeft al sinds oktober 2015 geen nieuwe iMac meer uitgebracht en ook het meest recente Magic Keyboard stamt uit oktober 2015. Mogelijk brengt Apple nog ergens dit jaar nieuwe versies uit en met een beetje mazzel zit daar een toetsenbord met Touch Bar bij.

Bekijk ook

'Apple wilde betere MacBook Pro-batterij, denkt na over toetsenbord met Touch Bar'

Volgens bronnen had de Mac-lineup er voor dit jaar anders uitgezien. Zo had de nieuwe MacBook Pro had een betere batterij moeten hebben. Verder denkt Apple ook nog na over een los toetsenbord met Touch ID en Touch Bar-functie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.