Reacties voor: Apple kondigt budgetmodel iPod touch aan

Apple heeft zojuist een nieuwe iPod touch geïntroduceerd met maar 16GB opslag, geen camera en geen aansluitpunt voor de Loop.
Lees het complete artikel → Apple kondigt budgetmodel iPod touch aan
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:
30 reacties
 1. Zouden nou al die “budget iPhone” geruchten en leaks uiteindelijk van dit apparaat geweest zijn?

 2. Origineel geplaatst door Louis
  Zouden nou al die “budget iPhone” geruchten en leaks uiteindelijk van dit apparaat geweest zijn?

  Ik dacht net hetzelfde.

 3. Ik vind het maar niks.

 4. Deze ziet er zelfs beter uit dan de huidige iPods met kleurtjes. Beetje vreemd alleen dat er geen camera aan de achterzijde zit, maar wel aan de voorzijde?

 5. Origineel geplaatst door Robin
  Deze ziet er zelfs beter uit dan de huidige iPods met kleurtjes. Beetje vreemd alleen dat er geen camera aan de achterzijde zit, maar wel aan de voorzijde?

  Voor FaceTime natuurlijk, Apple wil daar nog steeds een hit van maken hoor

 6. Dit vind ik toch wel mooi gedaan van Apple, maar ze zijn er best laat mee. 😛

  Het is trouwens een mooi dingetje, moet ik zeggen. De combinatie van zwart/zilver bevalt me wel. Dat er geen camera achterop zit, lijkt me geen reden tot paniek, laat staan het ontbreken van de Loop. Voor die prijs is het tenminste nu wat betaalbaarder voor degene die niet veel te besteden heeft. 🙂

  Ik had gelijk al die gedachte dat dit misschien wel de budget ‘iPhone’ zou kunnen zijn. So close, haha. xD

 7. Nee, juist kleurtjes waren zo leuk! Dat grijs-zwart is helemaal niks. Maar goed, voor sommige mensen kan prijs doorslaggevend zijn.

  Voor mijn dochter hebben wij groene gekocht. Vandaag de dag zullen wij alsnog voor zelfde modeletje kiezen. Kamera op de achterkant wordt ontzettend veel gebruikt. 32 GB is ook fijn om te hebben. Kan je tenminste nog wat video’s kwijt…

  Loop is geen succes.

 8. Word deze ipod touch ook met een lightning aansluiting gewerkt?

 9. @Louis: Ik denk het niet, maar deze nieuwe iPod touch laat wel zien wat Apple zou kunnen doen bij een budgetmodel. Gewoon bepaalde hardware in de recente reeks iPhones aanpassen om zo een wat beperktere, ongeveer gelijke variant aan te bieden.

 10. Ff een vraagje wat is dat zwarte ovale rondje op de achterkant?

 11. @kakoen: Dat is de antenne. 🙂

 12. Vind ik wel leuk. Jammer van de prijs! In België vragen ze namelijk 249€. In de US slechts 229$. Ff omrekenen : 229,0000 USD = 176,8068 EUR. Méér dan 70€ verschil 🙁

 13. @Eddy: De prijs in Belgie is BTW inc. De prijs die je geeft van de US niet, dat geeft uiteindelijk nog maar 20€ verschil.

 14. 249,00 euro voor en iPod zonder camera… noem je dat een low budget iPod. Jongeren zitten allen met foto’tjes maken, op Facebook enzo zetten…. Apple loopt hier wel achter.

 15. Pff word lachen als je een foto voor Facebook wilt maken, maar volgens kan dat nog steeds op een of een andere vage manier met de Facetime camera.
  Het is wel duur, 239 euro dus 60 euro duurder
  dan de 4de generatie, je mist nu een camera, je hebt geen 30-pin dock meer dus de meeste accessoires passen ook niet meer pff zo goedkoop is hij niet hoor oke hij is sneller en heeft een groter scherm met meer pixels maar eigenlijk is dat alles.
  Trouwens iemand schreef net dat het leuk is voor mensen die niet veel te besteden hebben, nou als ze 239 euro hebben voor een iPod touch dan ook voor een 4th gen touch dat niet veel erger is, zeker ondat door deze nieuwe iPod de oude goedkoper wordt.

 16. Wat mensen nog met zoon ding moeten je kan toch ook gewoon muziek op je iPhone afspelen

 17. @Barend: Niet iedereen kan een iPhone betalen, hé. Daarom heb je dus de iPod touch. 😛

 18. Origineel geplaatst door Barend
  Wat mensen nog met zoon ding moeten je kan toch ook gewoon muziek op je iPhone afspelen

  Alleen de goedkoopste iPhone is de iPhone 4 met 8GB geheugen, die ook nog eens trager is dan deze Touch en als enige voordeel wel een camera heeft.
  En niet iedereen kan zich een abonnement verloven of niet iedereen wil er een, zeker omdat de ipod touch 5th gen 32gb wel een 5mpx camera heeft en nog steeds goedkoper is dan een iPhone 4 met maar 8gb.
  Daarom dus blijft een iPod touch erg populair.

 19. @Tom: Haha oké :p

 20. iCenter Amsterdam en Haarlem hebben hem nog niet, Apple Store in Amsterdam heeft hem wel en je kan hem daar ook al uitproberen.
  Hij is eigenlijk hetzelfde qua kwaliteit en bouw als de duurdere versie, hij mist de camera en de loop maar voor de rest is hij net zo snel en degelijk.
  Ik heb een geekbench gedraait want die stond er hoe raar het ook klinkt erop en ze scoren hetzelfde, wat mij wel opviel is dat je wel fotos kan maken en kunt filmen met de Facetime camera, dus je zou zoals ik al eerder zei zou je op een vage manier wel fotos mee kunnen maken.

 21. 239,00 euro voor en iPod zonder camera…. Terwijl je voor die prijs een samsung s2 plus hebt , Vroeger kochten mensen een ipod omdat de smartphone nog minimaal 400 euro kostte maar nu ?

 22. Origineel geplaatst door Tom
  @Barend: Niet iedereen kan een iPhone betalen, hé. Daarom heb je dus de iPod touch.

  Mensen die geen geld willen geven (want het gaat meer om “willen” dan “kunnen”..) aan een iPhone,die gaan ook geen 239 euro neertellen voor een mp3-speler (ruw beschreven dan),
  die heb je voor 20 euro ook…
  De ipod touch is eerder vaak een gateway naar de iPhone.
  Eens je dat ding in handen hebt duurt het niet snel of je wenste dat het ook je telefoon was,wat ze bij Apple retegoed weten 😉
  Ik spreek uit ervaring omdat het bij mij net zo liep.
  De iPod touch verkocht dan door en die persoon verpatste hem een paar weken later opnieuw omdat ie ook een iPhone had besteld 😛

  Origineel geplaatst door Patryk
  iCenter Amsterdam en Haarlem hebben hem nog niet, Apple Store in Amsterdam heeft hem wel en je kan hem daar ook al uitproberen. Hij is eigenlijk hetzelfde qua kwaliteit en bouw als de duurdere versie, hij mist de camera en de loop maar voor de rest is hij net zo snel en degelijk. Ik heb een geekbench gedraait want die stond er hoe raar het ook klinkt erop en ze scoren hetzelfde, wat mij wel opviel is dat je wel fotos kan maken en kunt filmen met de Facetime camera, dus je zou zoals ik al eerder zei zou je op een vage manier wel fotos mee kunnen maken.

  Niet te vergeten dat de foto’s die gemaakt worden voor Facebook of dergelijk tijdsverlies ook vaak zelfportretten zijn.
  Iedereen is tegenwoordig gek van glorie (de foto’s met het gekende “pruilmondje” zijn daar ’t bewijs van…),dus de camera vooraan wordt vast het meest gebruikt 😀

 23. @Rodie: Nooit een iPod gehad want ik wist het gewoon dat ik een iPhone wil, ik werkte me kapot in 2008/2009 om het geld bij elkaar te sparen (ik wou eentje los kopen, geen abo) maar toen kwam de 3GS en besloot ik die te nemen, in Juli 2009 kocht ik een witte iPhone 3GS 32GB, wow wat waren mensen vreselijk jaloers op mij omdat hij van mij was (en dus geen abo) en ook nog eens 32GB versie in het wit.
  Pas 2 maanden terug ging hij stuk, geweldig dingetje ik mis hem nog steeds nu heb ik een abonnement (tja, in 2009 kon ik al het geld zelf houden, nu moet ik zelf rekeningen betalen) met iPhone 4, een duurdere zou ik niet redden maar ik ben er reuze blij mee ook wit maar helaas wel 8GB maar beter dan niks.

 24. Ik snap de labeling “budgetmodel” van iPhoneclub niet. Hiermee gaan jullie er vanuit dat 16GB anno 2013 niet meer normaal is, maar extra klein (16GB iPhone = budget? Ik dacht het niet. Dat is de 8GB iPhone 4). Als we die lijn doortrekken (16 = budget, 32 = normaal), zouden jullie de 64GB versie dan niet de “deluxe model” moeten noemen?

  Wél zijn overigens de prijzen van de iTouch 5G gelijk getrokken (oude prijzen: 32GB – € 327 / €64GB – € 428).

  1 ontbrekende camera (en minus loops) vind ik niet genoeg reden om de budgetlabel tevoorschijn te halen. Het is namelijk te duur voor een budgetmodel.
  64GB – € 419 + loops + iSight
  32GB – € 319 + loops + iSight
  16GB – € 239

  ^ Dit is écht geen budgetmodel. Zo was de iTouch 4G zelfs bijna niet te noemen.
  32GB – € 266
  16GB – € 214

  Origineel geplaatst door Koen
  249,00 euro voor en iPod zonder camera… noem je dat een low budget iPod. Jongeren zitten allen met foto’tjes maken, op Facebook enzo zetten…. Apple loopt hier wel achter.

  Dan kopen ze toch een iets duurdere iPod, als ze dat per se met een iPod willen doen? Anders heb je altijd telefoons, zoals iPhones.

 25. Eigenlijk kun je als je opschiet net zo goed voor 249 euro de 4th gen iPod touch 32Gb halen bij mediamarkt iets langzamer, met een camera en 2x zo veel opslag.

 26. Je merkt dat Jobs er niet meer is; helemaal tegen zijn filosofie in als je het mij vraagt. Producten moesten 100% topkwaliteit zijn volgens hem, en dit is niet meer dan een gestripte ‘normale’ iTouch.

 27. Zoals ik al eerder zei op tweakers.net: “Ik denk dat alle iOS devices(buiten de iPad’s) die geen 4″ scherm hebben, geen iOS7 zullen krijgen. Het begint wel echt duidelijk te worden. En dat er ook een budget iPhone komt is nu ook wel zeker. De nieuwe budget iPhone(s) zal de iPhone 4 en 4S vervangen. En dit waarschijnlijk omdat een 3.5 inch scherm te klein zal zijn voor het nieuwe iOS7.”

  Helaas voor de mensen met een iPhone 3GS/4/4S. Maar het ziet er echt wel naar uit dat deze niet meer zal ondersteund worden. 4 inch schermen was en is een voorbereiding voor het nieuwe iOS. En Apple is al duidelijk begonnen met de 3.5 schermen aan het uit faseren. Dit is heel duidelijk aan het worden. Maar ja, geen nood of tranen. Bij een android device kan je zeker zijn dat je, ofwel 0.0 updates krijgt, of maximum 1.(als je geluk hebt) Ik denk binnen een jaar of 1.5 dat de sgs4 al lang vergeten is, qua updates, terwijl de iPhone 3GS (uit 2009) nog tot de dag van vandaag de laatste firmware geniet. Op android gebied ben je al lang vergeten. Trouwens, ik vraag mij af waarom mensen nog voor een android gsm kiezen. Na een week van aankoop is de smartphone al hopeloos verouderd en krijg je er bijna geen bal meer voor 2de hands.

 28. @ricky: Het lijkt mij een goede redenering. Ik verwacht ook niet dat Apple meerdere schermformaten zou willen ondersteunen.

  Ik heb 4S. Ik was hoe dan ook niet van plan om iOS7 op dat ding te installeren. Ik had ook iPhone4. Toen ik iOS6 erop kreeg, werd die gelijk stuk langzamer.

  Op je laatste vraag over android: al zweer ik zelf bij Apple en iPhone, voor mijn kind heb ik een Samsung gekocht. 1/3 prijs van iPhone. Tevens HTC die mijn kind daarvoor had, is vreselijke dood gestorven: kids gaan nu eenmaal niet zo geweldig met spullen om. Dus op het moment dat android gsm wordt gekocht, kijk je naar prijs en verwacht je niet dat die ooit naar een andere baasje gaat.

 29. Upgrades en updates voor de 4 en 4S stopzetten zou een heel domme keuze zijn. En dat gaan ze heus niet zomaar doen.

  Verder heeft Apple al laten zien dat je niet zomaar 1 productopzet moet doortrekken naar alle andere producten van het bedrijf. De iPod komt en kwam in vele verschillende modellen om veel niches te dienen. De iPhone (nog) niet.

  Verder is de 16GB iPod Touch geen budgetmodel. Dat het een goedkoper is dan het ander, maakt het niet automatisch een budgetmodel.

 30. We begonnen met alleen een camera op de achterkant. We eindigen met alleen een camera op de achterkant.

  Steeds egoïstischer!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.