Apple kondigt budgetmodel iPod touch aan

Apple heeft zojuist een nieuwe iPod touch geïntroduceerd met maar 16GB opslag, geen camera en geen aansluitpunt voor de Loop.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPod touch 16GB nieuwApple is vandaag begonnen met de verkoop van een nieuwe iPod touch met 16GB opslag. De nieuwe iPod gebruikt het 4-inch-scherm van de vorig jaar geïntroduceerde nieuwe iPods, maar heeft geen camera aan de achterzijde of een bevestigingspunt voor het Loop-accessoire. De instapprijs van de iPod touch vijfde generatie ligt met dit nieuwe model opeens een stukje lager: Apple verkoopt dit nieuwe model voor 239 euro.


Tot vandaag had Apple alleen 32GB- en 64GB-modellen van de iPod touch vijfde generatie beschikbaar, waarvan de goedkoopste variant wordt aangeboden voor 327 euro. Daarmee lag de prijs vrij dicht op het 16GB-model van de iPad mini. Wilde je een goedkopere en compactere iPod touch, dan kon je hiervoor nog proberen de vierde generatie iPod touch te kopen. Deze had alleen niet het 4-inch-scherm van het nieuwste model. Met de introductie van dit nieuwe 16GB-model, is de vierde generatie iPod touch ook niet langer bij Apple verkrijgbaar.

Apple kwam vrij plotseling met de nieuwe iPod touch: er was geen evenement waar hij op werd aangekondigd, maar hij stond gewoon opeens in de online Apple Store. Eerder dit jaar zagen we Apple diezelfde tactiek nog toepassen met het 128GB-model van de iPad vierde generatie. het bestaan van deze iPad lekte alleen vroegtijdig uit via code in iOS.

Meer informatie: Apple Store

iPod touch 16 GB specs

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CGcTrCyokUQ

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 mei 2013 om 15:00
Onderwerp
Categorie
iDevices

Reacties: 30 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.