August: iPhone-slot voor deuren van Jawbone-ontwerper Yves Behar

Met August kun je de voordeur van je huis met je iPhone op slot doen en vrienden binnenlaten door hun bijbehorende apps toegang te verlenen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

August Yves BeharJawbone- en Ouya-ontwerper Yves Behar heeft op technologieconferentie D11 het slotsysteem August aangekondigd. Dit slot kun je installeren op de voordeur van je huis, waarna je hem kunt ontgrendelen vanuit een bijbehorende iPhone-applicatie. Je kunt ook toegang tot je huis verlenen aan je vrienden met August, waardoor de deur automatisch wordt ontgrendeld als zij met de iPhone-app ingeschakeld bij je voordeur staan.


Je installeert August bovenop de pinnen die je op het moment in het slot van je deur gebruikt. Volgens de makers past het apparaat daarom ook op 90 procent van de bestaande sloten. Daarmee is August direct al een stuk interessanter voor Nederlandse en Belgische gebruikers dan bijvoorbeeld iPhone-thermostaat Nest, waarbij het nog de vraag is of jouw verwarming hem ondersteunt. Twee batterijen zorgen er voor dat het iPhone-slot 6 tot 12 maanden zal blijven werken. Bij een lege batterij kun je alsnog een gewone sleutel gebruiken om je huis te ontgrendelen.

August breed

De August is op het moment nog niet verkrijgbaar: de makers willen het apparaat later dit jaar op de markt brengen. Hij zal dan worden verkocht voor 199 dollar. Geïnteresseerden kunnen een e-mailadres op de officiële website achterlaten, zodat ze worden bericht zodra de August besteld kan worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 juli 2014 om 0:16
Onderwerp
Categorie
Accessoires
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.