Health Gorilla

Apple werkt met Health Gorilla aan medische dossiers

Apple werkt met startup Health Gorilla aan een oplossing voor medische dossiers. Zij hebben al een app voor medische info op de iPhone.

Apple wil medische dossiers op de iPhone beschikbaar stellen. Ze hebben daarvoor de startup Health Gorilla gekozen als partner, zo blijkt uit nieuwe informatie. De nadruk zal vooral liggen om het gemakkelijk delen van medische informatie met zorgaanbieders.

Health Gorilla

Apple en Health Gorilla

Health Gorilla heeft al een iPhone-app, die je hierboven kunt zien. De rol van de startup is om diagnostische data zoals uitslagen van bloedonderzoek makkelijk te kunnen vastleggen. Daarvoor is nauwe samenwerking met ziekenhuizen en laboratoria nodig.

Als het allemaal klaar is heeft Apple een oplossing waarmee iPhone-bezitters door hun medische informatie kunnen bladeren, zoals uitslagen van eerdere onderzoeken, maar ook simpele informatie over allergieën. Dit kun je gericht delen met zorgaanbieders, die dan niet langer een speurtocht hoeven te organiseren om het bij verschillende artsen en instellingen te vergaren.

Klein bedrijfje
Vorige week bleek al dat Apple in het geheim bezig is met een team, dat een oplossing voor medische dossiers moet verzinnen. Het wordt waarschijnlijk onderdeel van CareKit en HealthKit, of het wordt een aparte oplossing ernaast. Dat Apple voor Health Gorilla kiest is eigenlijk wel bijzonder. Het is een relatief klein en jong bedrijfje, dat Apple in één moeite had kunnen overnemen. Ze beloven een écht universeel elektronisch patiëntendossier te kunnen aanbieden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2017, 8:37
Categorieën Diensten, Geruchten
Onderwerpen gezondheid, medisch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.