iPhone met schade

Apple biedt nu onbeperkt aantal schadegevallen bij AppleCare+

Apple stopt met beperkingen op de AppleCare+ reparaties in Nederland en andere landen waar de dienst wordt aangeboden. Voorheen werden maximaal twee schadegevallen per jaar gedekt, nu is dat onbeperkt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Onbeperkte schade bij AppleCare+

Met AppleCare+ kun je je toestel ‘verzekeren’ tegen toekomstige schades, ook als je ze zelf hebt veroorzaakt. Dit kan gunstig uitpakken als je te maken hebt met schades die niet door de iPhone-garantie worden gedekt, bijvoorbeeld zelf veroorzaakte beschadigingen. Nu het aantal hardwarereparaties onbeperkt is kun je zo vaak als het contract loopt teruggaan naar Apple om schades te repareren. Er geldt wel altijd een eigen risico en looptijd is altijd 2 jaar. Bovendien moet het om daadwerkelijke schades gaan zoals een gebroken scherm. Voor cosmetische schades zoals een krasje kun je niet telkens terug gaan.


De nieuwe voorwaarden gelden voor alle Apple-producten waarvoor je AppleCare kunt afsluiten, dus iPhone, iPad, Apple Watch, Mac, Apple TV, AirPods en beeldschermen. Het geldt ook voor mensen die al eerder AppleCare+ hebben afgesloten. Bij de iPhone 12 t/m 14 geldt een eigen risico van €29,- per schadegeval en voor overige schades moet je zelf €99,- bijdragen aan de reparatie. Dit scheelt nogal met de officiële iPhone-reparatieprijzen, maar je zult wel vooraf een flink bedrag moeten betalen voor deze bescherming.

Dit zijn de actuele prijzen van AppleCare+ voor iPhones en iPads met een looptijd van 2 jaar:

iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max €249,-
iPhone 14 Plus €219,-
iPhone 14, iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 12 €179,-
iPhone SE 2022 €89,-
iPad Pro 12,9‑inch (5e generatie) €159,-
iPad Pro 11-inch €139,-
iPad Air (5e generatie) €89,-
iPad en iPad mini €79,-

In België is alleen normale AppleCare beschikbaar, niet de plus-variant. Dit leidt dan ook tot een flink prijsverschil.

Vooral bij de iPhone SE 2022 is de prijs heel redelijk, als je iemand bent die regelmatig het toestel laat stuiteren. Je zou natuurlijk ook gewoon een iPhone-hoesje kunnen gebruiken. Afsluiten van AppleCare+ kan tegelijk met je nieuwe iPhone, of binnen 60 dagen na aanschaf.

Diefstal wordt in Nederland en België nog steeds niet gedekt, terwijl dit in andere landen soms wel zo is. Je kunt hiervoor een speciale iPhone-verzekering afsluiten, bijvoorbeeld bij deze aanbieders:

En natuurlijk kun je ook je toestel verzekeren bij je provider (KPN, Odido of Vodafone) of bij erkende webshops als Coolblue en Mediamarkt.

Bekijk ook

iPhone verzekeren: heb je een iPhone-verzekering nodig?

Moet je je iPhone verzekeren en welke iPhone-verzekeringen zijn er dan zoal? Wij hebben in dit artikel alle afwegingen op een rij gezet: bij schade, diefstal en verlies van je iPhone komt een toestelverzekering van pas, maar je iPhone verzekeren is lang niet altijd nodig.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 12 september: Artikel bijgewerkt met opmerking dat het niet voor cosmetische schades geldt.
  • 2022 - 11 september: Artikel bijgewerkt met uitzondering België.

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.