iPhone 8 draadloos opladen

‘Apple werkt met Broadcom aan draadloze oplader’

Apple werkt met Broadcom aan een oplossing voor draadloos opladen, maar vanwege veiligheid kan het misschien pas in 2018 klaar zijn.

Apple zou de handen ineen hebben geslagen met Broadcom om een eigen draadloze iPhone-oplader te ontwikkelen. Chipmaker Broadcom levert daarbij op maat gemaakte technologie, maar de oplossing zou volgens insiders pas in 2018 gereed kunnen zijn. Dat is te laat voor de toestellen die dit jaar moeten verschijnen.

iPhone 8 draadloos opladen

Draadloos opladen met Broadcom

De informatie blijkt uit een onderzoeksrapport van JP Morgan-analist Harlan Sur. Hij schrijft dat Apple en Broadcom al twee jaar bezig zijn om de volgende generatie daadloos opladen uit te vinden. Het zou daarbij om een andere oplossing gaan dan je nu al bij Samsung ziet. Ondanks de lange ontwikkeltijd is er volgens Sur kans dat de oplaadtechnologie niet klaar is voor de iPhone 8. Dat zou ermee te maken hebben dat Apple het fiasco van de vlamvattende Samsung Galaxy Note 7 wil voorkomen. Die bleek tijdens het laden spontaan in brand te vliegen, waarna de fabrikant 2,5 miljoen toestellen moest terughalen.

Apple zoekt een manier om draadloos opladen op hoog vermogen te kunnen realiseren, waarbij nog steeds gebruik wordt gemaakt van lithium-ion-cellen. Sur denkt dat het glazen achterpaneel van de nieuwe iPhone geschikt is, omdat het minder interferentie veroorzaakt dan een metalen behuizing.

“Het is mogelijk dat Apple eigen functies zoals snelladen of langer laden toevoegt, om zich te onderscheiden van de rest en om de waarde van het eigen hardware-ecosysteem te verhogen.

Analist Ming-Chi Kuo denkt ook dat Apple met een draadloze oplader op de proppen komt, maar hij denkt dat Apple dat al bij de iPhone 8 gaat doen. Ook denkt hij dat Apple bij een volledig glazen behuizing een speciale laag grafiet zal moeten aanbrengen om de hitte beter te verspreiden.

Opladen op afstand
Verder zijn er ook nog geruchten dat Apple opladen op afstand zou willen gebruiken, zodat de iPhone op een paar centimeter afstand van het oplaadstation kan liggen. Andere analisten zien echter oplossingen voor inductieladen, zoals bij de Apple Watch al wordt gedaan.

Volgens geruchten gaat Apple later dit jaar een totaal vernieuwde iPhone 8 uitbrengen, waarin een vorm van draadloos opladen is verwerkt. Het topmodel heeft volgens geruchten een OLED-scherm dat tot de randen een diameter van 5,8 inch heeft en waarvan zo’n 5,15 inch actief kan worden gebruikt. Onder het scherm zou een functiegebied zitten: een smalle strook waarin virtuele knoppen zijn verwerkt. De fysieke Touch ID-knop komt dan te vervallen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2017, 8:00
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp draadloos opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.