Apple Den Haag videowall

Apple Den Haag wordt verbouwd en krijgt videowall [update]

De Apple Store in Den Haag wordt momenteel verbouwd. Volgens onze tipgever komt er een videomuur in het gebouw, zoals de afgelopen maanden in meer Apple Stores is gedaan.

Update 29 november: de videowall in Den Haag is klaar en nu te bekijken. Het is de eerste in Nederland.

View this post on Instagram

#AppleDenHaag huge and nice #VideoWall #Apple

A post shared by andyistkeinrockstar (@andyistkeinrockstar) on

Hieronder volgt ons oorspronkelijke bericht van 6 november.

Verbouwing bij Apple Store Den Haag

We waren erbij toen in augustus 2014 de Apple Store Den Haag werd geopend, als derde en (voorlopig) laatste Nederlandse Apple Store. Daardoor is het extra bijzonder dat juist Den Haag is gekozen om als eerste te verbouwen. Apple is wereldwijd bezig met het aanpassen van de bestaande Apple Stores en lijkt daarbij een willekeurig patroon te volgen. Zo werden het meest recent nog videowalls geplaatst in Apple Boca Raton (VS), Apple Carrefour Laval (Canada), Apple La Maquinista (Spanje), Apple Manchester Arndale (Verenigd Koninkrijk), Apple Morumbi (Brazilië) en Apple Tianjin Joy City (China), volgens informatie van de website Storeteller, die de ontwikkelingen rondom Apple Stores op de voet volgt en een aanrader is als je Duits kunt lezen.


Geen voorrang voor flagship stores
Apple zou volgens insider-informatie die we bij iCulture hebben ontvangen ook plannen hebben om de Apple Store in Amsterdam binnen een paar maanden te voorzien van een forum en videowall, maar die verbouwing laat nog even op zich wachten. Waarschijnlijk zullen veel mensen gedacht hebben dat Amsterdam als eerste aan de beurt zou zijn, maar Apple lijkt geen voorrang te geven aan flagship stores in hoofdsteden. Zo ook in Spanje: daar werd de eerste videowall in het geplaatst bij Apple La Maquinista (een wat kleinere vestiging in een winkelcentrum bij Barcelona), terwijl de veel grotere Apple Store in Madrid nog steeds de oude indeling heeft. Op termijn moeten alle Apple Stores zijn omgebouwd naar het nieuwe format.

Verbouwing Apple Store Den Haag - Today at Apple

Wat de verbouwing bij de Apple Store Den Haag betreft: die is in oktober begonnen, waarbij onder andere de tafels zijn vervangen. Achter een zwart muurtje is Apple volgens het opschrift bezig om aanpassingen te doen voor de Today at Apple-sessies, maar het zou daarbij gaan om het installeren van een videomuur. Het personeel kon overigens niet vertellen wanneer de verbouwingen klaar zijn.

Verbouwing Apple Store Den Haag - Today at Apple

De verbouwing sluit aan bij de uitbreiding van forums die Apple-topvrouw Angela Ahrendts tijdens het oktober-event bekendmaakte. Ze vertelde dat dit jaar 70 Apple Stores zullen worden voorzien van een forum, oftewel ‘hangplekken’ met zitballen en een videomuur. Apple wil dat de Apple Stores niet alleen plekken zijn waar je spullen koopt, maar waar je ook afspreekt met vrienden om bijvoorbeeld een workshop of optreden bij te wonen.

Verbouwing Apple Store Den Haag - Today at Apple

Voor onze Belgische lezers is dit natuurlijk allemaal gesneden koek (of friet?). Zij hebben al sinds 2015 in Brussel een Apple Store ‘nieuwe stijl’ met een gigantische videomuur en zitjes. In deze grote ruimte vond Apple ook plek genoeg om bomen te plaatsen, iets wat niet op alle andere locaties mogelijk zal zijn.

Bekijk ook

Opening Apple Store Den Haag: iCulture was erbij!

Apple Store Den Haag opende vandaag zijn deuren. iCulture was erbij en hield je op de hoogte met een fotoverslag, video en ervaringen van aanwezige bezoekers.

Tipgever: (c) Martin Woodward, @woodwardnl

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 29 november: De videowall in Den Haag is klaar, foto toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 november 2018 om 11:36
Onderwerp
Categorie
Apple

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de eigen winkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores en België één, maar wereldwijd gaat het om honderden locaties. Ook heeft Apple de online Apple Store. Waar vind je de officiële Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.