‘Apple staat slechts zes digitale munteenheden toe in de App Store’

Gebruikers van digitale munteenheden zijn boos op Apple. Apple zou namelijk maar zes cryptovaluta toestaan in de App Store, waaronder Bitcoin en Litecoin. Een ontwikkelaar van een wallet-app moet zijn app aanpassen omdat deze ondersteuning biedt voor Dash.

Bitcoins.
Apple hanteert een streng beleid over wat wel en niet is toegestaan in de App Store. Ook wat betreft digitale munteenheden (crypto currency) zoals de Bitcoin was Apple in het verleden terughoudend en weigerde het merendeel van de Bitcoins-apps. Hoe streng de (vaak ongeschreven) regels zijn, blijkt wel uit het feit dat Apple slechts zes digitale munteenheden toestaat in de App Store. De rest maakt geen kans.

Zes digitale munteenheden in de App Store

Naast Bitcoins zou het gaan om Dogecoin, Litecoin, Ethereum, de DAO en Ripple. Dit kwam aan het licht doordat de ontwikkelaar van de wallet-app Jaxx (link) een afwijzing kreeg van Apple. De Jaxx-app biedt ook ondersteuning voor Dash, een andere digitale munteenheid. Dash is in 2014 ontstaan als XCoin, kreeg kort daarna de naam Darkcoin en veranderde een jaar later de naam naar Dash, een afkorting voor Digital Cash. Dash is een van de meestgebruikte digitale munteenheden, maar wordt door Apple dus niet toegestaan in de App Store.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Het is onduidelijk waarom Apple slechts zes soorten cryptovaluta toestaat in de App Store. Ook de ontwikkelaar van Jaxx wil hier niet over speculeren. De Jaxx-app zal in ieder geval aangepast worden, zodat de Dash-ondersteuning verdwijnt en de app weer helemaal toegestaan is. Veel gebruikers reageren op Twitter verontwaardigd en zijn niet blij met de beslissing van Apple. Momenteel staat de app echter nog gewoon in de App Store, met de vermelding van ondersteuning voor Dash. Het is echter ook nog goed mogelijk dat Apple haar besluit later terugdraait, zoals ze ook eerder met Bitcoins deden na hevige kritiek.

Bekijk ook

Apple staat bitcoin-portemonnees alsnog toe in App Store

Apple staat alsnog iOS-apps toe waarmee je bitcoins kunt versturen. Dit blijkt uit een nieuwe App Store-regel.

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 september 2016 om 11:35
Onderwerpen
,
Categorie
Apple

Wallet

Wallet is een standaardapp op de iPhone waarin je klantenkaarten, tickets, kortingscoupons, pinpassen en creditcards bewaart. Je kunt er ook digitale sleutels voor geschikte auto's en deursloten in bewaren. Het is een soort digitale portemonnee, vandaar de naam van de app. De Wallet-app vind je behalve op de iPhone ook op de Apple Watch, zodat je al je klantenkaarten, tickets en meer altijd bij de hand hebt. Wallet is bovendien de thuishaven van Apple Pay, de betaaldienst van Apple. Lees alles over de Wallet-app, het maken van eigen Wallet-kaarten en meer.

Wallet

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.