Apple staat bitcoin-portemonnees alsnog toe in App Store

Apple staat alsnog iOS-apps toe waarmee je bitcoins kunt versturen. Dit blijkt uit een nieuwe App Store-regel.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

BitcoinApple laat nu apps toe in de App Store die virtuele valuta zoals bitcoins gebruiken. Hiermee lijkt Apple het beleid rond bitcoin-apps enigszins te versoepelen. Er zijn echter wel nogal wat voorwaarden: een app waarin je bitcoins gebruikt kan alleen worden toegelaten als deze valuta wordt gedoogd in alle landen waar de app beschikbaar is.


Apple verwijderde begin dit jaar meerdere bitcoin-apps, omdat ze gebruikt konden worden om de virtuele valuta te verhandelen. Apple tolereerde enkel applicaties waarmee je bitcoin-tegoed kunt bekijken. Daar lijkt met de nieuwe App Store-regelgeving verandering in te komen, zo ontdekte Reuters. In de App Store-richtlijnen staat nu de volgende passage:

11.17 Apps mogen goedgekeurde virtuele valuta versturen, er van uitgaande dat ze dit doen in navolging van alle wetten in de territoria waar de app beschikbaar is.

Ontwikkelaars zijn in staat om een app enkel in een aantal landen beschikbaar te stellen.

Met de nieuwe App Store-regel zouden eerder verwijderde iOS-applicaties weer moeten terugkeren. In februari schreven we bijvoorbeeld nog over Blockchain, een app die door Apple werd verwijderd omdat je er bitcoins mee kon verhandelen. Dat gebeurde pas nadat de populariteit van bitcoins opbloeide: de app stond voor verwijdering al twee jaar in de App Store.

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 juli 2014 om 21:15
Onderwerpen
,

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.