‘Apple weigert merendeel Bitcoin-apps’

Apple weigert het merendeel van de Bitcoin-apps, aldus de maker van een geweigerde applicatie. Toch schieten sommige apps langs Apple's goedkeuringsteam.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

BitcoinApple weigert de meeste iOS-apps die gebruikmaken van Bitcoin. Dit stelt de ontwikkelaar van Gliph, een berichtenapplicatie waarmee je ook bitcoins naar elkaar toe kunt sturen. Ontwikkelaars krijgen van Apple te horen dat bitcoins niet in alle landen waar hun apps worden aangeboden legaal zijn, waardoor de apps in strijd zijn met de App Store-voorwaarden. In een blogpost noemt de Gliph-ontwikkelaar meerdere geweigerde Bitcoin-apps, waaronder Bitcoin Express, Bitpak en Blockchain.info.

Een week geleden publiceerden we een overzicht met vijf goede iPhone-apps voor Bitcoins. Hierin staan vooral apps om Bitcoins mee in de gaten te houden. De volgens Gliph afgewezen iOS-apps hadden allemaal een portemonneefunctie, waarbij Apple vermoedelijk het onderscheid heeft gemaakt.

Gliph zegt bewust te zijn van de nodige uitzonderingen in de App Store, maar wil daar niet te uitgebreid over uitwijden uit angst dat Apple de apps alsnog op het spoor komt en verwijdert. Bij apps die wel door Apple zijn geweigerd wordt vaak gerefereerd naar de volgende App Store-voorwaarde:

Apps must comply with all legal requirements in any location where they are made available to users. It is the developer’s obligation to understand and conform to all local laws.

Sommige Bitcoin-apps werden voordat ze in de App Store beschikbaar werden gesteld door Apple geweigerd, terwijl anderen na publicatie uit de App Store verdwenen. In welke landen de Bitcoin-apps rechten schenden werd door Apple niet verteld. Volgens Gliph proberen ontwikkelaars al sinds 2011 Bitcoin-apps in de App Store te krijgen. Gliph staat nog in de App Store, maar zonder de Bitcoin-functionaliteit.

Downloaden: Gliph (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2013, 13:56
Categorie Uncategorized
Onderwerp bitcoin

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.