Grand Tour

Amazon Prime Video van start in Nederland, concurrentie voor Netflix

Amazon Prime Video is van start gegaan in Nederland, met onder andere The Grand Tour. De lage introductieprijs van €2,99 moet vooral kijkers bij Netflix wegtrekken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Amazon Prime Video is van start gegaan in Nederland en vormt daarmee een geduchte concurrent voor Netflix. Amazon Prime Video is vooral interessant omdat je naar The Grand Tour kunt kijken, de opvolger van Top Gear. Ook zijn originele eigen tv-series zoals Transparent en The Man In The High Castle populair bij kijkers. Amazon probeert klanten over te halen met een lage introductieprijs van €2,99 per maand.

Grand Tour

Amazon Prime Video nu in Nederland

Amazon Prime Video kost het eerste halfjaar €2,99 per maand, daarna gaat de prijs omhoog naar €5,99. Bij Netflix betaal je vanaf €7,99 per maand voor het basisabonnement en €9,99 per maand voor een normaal abonnement.

Amazon Prime Video startscherm en aanbod.

Amazon Prime Video kreeg vooral bekendheid door The Grand Tour, het nieuwe autoprogramma van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May, de voormalige presentatoren van BBC Top Gear. The Grand Tour bezoekt in het eerste seizoen ook Nederlandse steden, waaronder Rotterdam.

Amazon Prime Video ondertiteling in Nederlands.

Dat Amazon plannen had om in Nederland actief te worden met Prime Video werd al vermoed door diverse bronnen in de tv-wereld. RTL-directeur Bert Habets vertelde afgelopen september in het tv-programma College Tour dat zijn bedrijf “af en toe gedwarsboomd” wordt door Amazon bij de aankoop van rechten. Het ging daarbij om uitzendrechten voor 2017. “Dus dat zal betekenen dat zij concrete plannen hebben om ook in Nederland gewoon te lanceren”, aldus de RTL-directeur. Hij verwachtte dat Prime Video binnen twee maanden van start zou gaan. Uiteindelijk is het iets later geworden.

Instellingen in Amazon Prime Video.

Ook Rozan Hamaker, hoofd aankoop bij SBS, verwachtte dat Amazon snel in Nederland actief zou worden. Dat leidde hij af uit het feit dat Amazon de Amerikaanse series Conviction en Into the Badlands heeft aangekocht voor de Nederlandse markt. De Amazon-originals Transparent en Man in The High Castle zijn populair bij zowel recensenten als het publiek.

Amazon Prime Video-app voor iOS

De website en de app van Amazon Prime Video zijn nog wel in het Engels en dat geldt ook voor de meeste ondertitels. In de app is een aparte sectie ‘Dutch Subtitled’ aanwezig voor mensen die geen Engels beheersen. Om de apps te kunnen gebruiken heb je een Amazon-account nodig. Met een abonnement kun je films en tv-series kijken via de browser op je computer of via een app voor iOS en andere mobiele platformen. Amazon Prime Video werkt op Android, iOS, Smart TV’s (Samsung en LG) en Fire-tablets. Om op de Apple TV te kunnen kijken moet je AirPlay gebruiken.

Met de iOS-app kun je video’s en tv-series offline opslaan om onderweg te bekijken. Netflix introduceerde zo’n soortgelijke offline kijken-functie nog maar recent.

Er is voorlopig (?) geen Apple TV-app en ook werkt Amazon Prime Video nog niet met de Chromecast. Een volledige lijst van het film- en serie-aanbod lees je in deze Google-doc (h/t Damir)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2016, 22:27
Categorie Diensten
Onderwerpen amazon, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.