AirPort-routers.

Software-update voor AirPort-routers lost probleem op met Terug naar mijn Mac

Hoewel de geruchten gaan dat Apple gestopt is met de AirPort-routers, hebben ze nog wel een nieuwe update uitgebracht. De AirPort Express, AirPort Extreme en AirPort Time Capsule zijn bijgewerkt met een bugfix voor de functie Terug naar mijn Mac.

Eens in de zoveel tijd verschijnt er uit het niets een software-update voor Apple’s eigen AirPort-routers. Hoewel de AirPorts al een tijd niet meer vernieuwd zijn en de berichten gaan dat Apple stopt met de AirPort-routers, is er toch nog een update uitgebracht. De nieuwe versie 7.7.8 en 7.6.8 lossen een probleem op met de iCloud-functie Terug naar mijn Mac.

AirPort-routers.

Software-update AirPorts met bugfix

De nieuwe update is beschikbaar voor de AirPort Express, AirPort Extreme en AirPort Time Capsule. Het versienummer is afhankelijk van welke versie je precies hebt. Heb je de meest recente Time Capsule of AirPort Extreme met 802.11ac-verbinding, dan gaat het om versie 7.7.8. Oudere modellen met 802.11n hebben nu versie 7.6.8 gekregen.

Op de Apple-website wordt omschreven dat er een probleem verholpen wordt met betrekking tot Terug naar mijn Mac. Met deze functie kun je je Mac via een netwerk benaderen, zodat je op afstand bestanden kunt raadplegen of schermdeling kunt gebruiken. Door een probleem verschenen de AirPort-routers niet in het AirPort-configuratieprogramma. Het is dus geen schokkende update, maar het probleem kan wel vervelend zijn als je veel gebruikmaakt van Back to My Mac in combinatie met een AirPort. Je kunt de update downloaden via de AirPort-app op iOS of via het AirPort-configuratieprogramma op je Mac.

Eind november gingen de geruchten dat Apple gestopt is met de ontwikkeling van AirPort-routers. De AirPort-lijn heeft al sinds 2013 geen update meer gekregen, waardoor ze momenteel redelijk verouderd zijn. De update van vandaag is geen teken dat Apple toch nog bezig is met nieuwe modellen, maar geeft wel aan dat ze de routers de komende tijd in ieder geval nog blijven ondersteunen met software-updates. Ook worden de AirPorts nog steeds door Apple verkocht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2016, 12:58
Categorie Accessoires
Onderwerp airport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.