‘Apple stopt met het maken van draadloze AirPort-routers’

Apple zou gestopt zijn met het ontwikkelen van draadloze AirPort-routers. De meest recente AirPorts stammen uit 2013 en volgens bronnen komen er geen nieuwe modellen meer.

Als je de hoop had dat Apple nog een nieuwe versie van haar Airport-routers op de markt zou brengen, dan is er slecht nieuws. Volgens Bloomberg is Apple gestopt met de divisie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van draadloze routers. Apple zou vooral willen focussen op producten die zorgen voor een groot deel van de inkomsten.

airports 2013a

‘AirPorts-team afgelopen jaar al gestopt’

Het team dat verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de Airport-routers is het afgelopen jaar al gestopt. Veel ontwikkelaars zijn overgeplaatst naar andere teams, zoals dat van de Apple TV. Apple heeft momenteel nog drie Airports in het assortiment, namelijk de AirPort Express, AirPort Extreme en Time Capsule. Met laatstgenoemde is het ook mogelijk om draadloze reservekopieen te maken, omdat deze voorzien is van minimaal 2TB lokale opslag. De meest recente modellen stammen uit 2013, wat betekent dat de AirPorts al ruim drie jaar oud zijn.

Het lijkt er dus niet op dat Apple nog nieuwe versies uit gaat brengen. De huidige line-up van AirPort-routers is niet geheel up-to-date meer met de huidige standaarden voor draadloze Wi-Fi. Als je op zoek bent naar een nieuwe router, dan kun je daarom beter bij andere merken zijn. Dit is overigens niet de eerste keer dat Apple stopt met een accessoire voor onder andere desktops. Eerder dit jaar stopte Apple met het aanbieden van een extern display voor de Mac. Klanten die nog zo’n extern scherm wilden, werden door Apple doorverwezen naar andere merken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2016, 14:11
Categorie Accessoires
Onderwerp airport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.