AirPods Pro doosje

AirPods Pro krijgen eerste firmware-update

De AirPods Pro hebben hun eerste firmware-update gekregen. Het gaat om versienummer 2B588. Je hoeft niets te doen om de update te laten installeren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

AirPods Pro firmware update 2B588

Eind oktober bracht Apple de nieuwste draadloze oortjes op de markt, de AirPods Pro. Ze krijgen nu hun eerste firmware-update, al is niet bekendgemaakt of er nieuwe functies in zitten. Mogelijk verbetert het alleen de verbindingskwaliteit, zonder dat er iets merkbaar nieuws in zit. Heb je de AirPods Pro, dan kun je het beste even controleren of de update is gelukt. Staat er 2B584 dan heb je nog de oude firmware en zie je 2B588 staan, dan heb je de allernieuwste. De firmware wordt automatisch geïnstalleerd als de AirPods in verbinding staan met je iPhone of iPad.


Zo controleer je of de nieuwste firmware erop staat:

  1. Verbind de AirPods Pro met je iPhone, door ze in je oren te doen.
  2. Open de Instellingen-app op de gekoppelde iPhone.
  3. Ga naar Algemeen > Info > AirPods Pro.
  4. Controleer het versienummer dat achter de AirPods staat.

AirPods Pro firmware
Dit is nog de oude firmware

Zie je de update nog niet? Geen paniek! Je kunt je AirPods Pro gewoon blijven gebruiken en je mist helemaal niets. De update zal vanzelf worden uitgerold. Als je over een paar dagen weer in Algemeen > Info > AirPods Pro kijkt zul je zien dat de update is geïnstalleerd. Het gaat om een over-the-air update, die je niet geforceerd kunt starten. Al kun je het proces natuurlijk wat proberen te versnellen (of het idee te hebben dat je in ieder geval iets doet) door de AirPods veel te gebruiken en het doosje open en dicht te klappen, zoals in onderstaande tip wordt besproken.

Bekijk ook

Dit is de nieuwste firmware voor je AirPods (en zo gaat het updaten)

Een paar keer per jaar verschijnt er nieuwe AirPods-firmware. In deze tip leggen we uit waarom er updates voor de AirPods verschijnen en hoe je weet of de nieuwste update op jouw AirPods zijn geïnstalleerd.

Mochten er nog verbeteringen of veranderingen worden ontdekt, dan laten we dat natuurlijk weten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.