ABN AMRO met Touch ID.

ABN AMRO laat klanten ook inloggen met vingerafdruk (update: nu beschikbaar)

De app van de ABN AMRO laat klanten vanaf vandaag ook inloggen met hun vingerafdruk. Dankzij Touch ID-ondersteuning is de mobiele pincode niet meer nodig om in de app in te loggen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ABN AMRO met Touch ID.
ABN AMRO gaat zijn app voor mobiel bankieren ook uitbreiden met Touch ID. Net als ING, bunq en de Rabobank, kunnen klanten van de ABN AMRO in de bankieren-app inloggen met hun vingerafdruk. De functie werkt op elke iPhone en iPad met een Touch ID-scanner.


Update 13 december: de update van de ABN AMRO-app is nu beschikbaar in de App Store.

ABN AMRO met Touch ID

ABN AMRO gaat vandaag een update uitbrengen, die ervoor zorgt dat je kunt inloggen met je vingerafdruk in de ABN AMRO-app. De functie komt zowel naar iOS- als Android-toestellen. Voor iOS is het minimaal vereist dat het toestel draait op iOS 9. De mogelijkheid om in te loggen met je vingerafdruk dient als extra inlogmogelijkheid voor de mobiele pincode die normaal gesproken gebruikt wordt om in te loggen in de app van de ABN AMRO. De vingerafdruk kan dus als alternatief gebruikt worden om in te loggen in de ABN AMRO-app en voor overboekingen en iDEAL. Heb je meerdere gebruikers en rekeningen (bijvoorbeeld particulier en zakelijk of meerdere zakelijke rekeningen), dan is het niet mogelijk om de vingerafdruk te gebruiken.

Behalve de toevoeging van Touch ID, kunnen gebruikers ook persoonlijke gegevens aanpassen in de app. Voorheen moesten gebruikers hiervoor contact opnemen met de bank zelf, maar nu kan dat ook rechtstreeks vanuit de ABN AMRO-app. De update van de ABN AMRO-app staat op moment van schrijven nog niet in de App Store, maar zou vandaag morgen alsnog beschikbaar moeten zijn.

Bekijk ook

Can touch this: Rabobank laat je inloggen en ondertekenen met Touch ID

De Rabobank heeft Touch ID voor de Rabo Bankieren-app toegevoegd. Hierdoor kun je inloggen en ondertekenen met je vingerafdruk. Eerder was er veel gedoe over de vooraankondiging van de Rabobank over deze functie.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 13 december: App-update beschikbaar, artikel bijgewerkt

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 december 2016 om 10:56
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en sommige MacBooks. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen en activiteiten goedkeuren. Op sommige modellen is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen.

Touch ID
29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.