Rabobank met Touch ID in iPhone-app.

Can touch this: Rabobank laat je inloggen en ondertekenen met Touch ID

De Rabobank heeft Touch ID voor de Rabo Bankieren-app toegevoegd. Hierdoor kun je inloggen en ondertekenen met je vingerafdruk. Eerder was er veel gedoe over de vooraankondiging van de Rabobank over deze functie.

Rabobank met Touch ID in iPhone-app.
Na de eerste aankondiging en vervolgens het gedoe rondom Touch ID, is de Rabobank gestart met de uitrol van Touch ID in de Rabo Bankieren-app. De Touch ID-functie is in te schakelen in de Rabobank-app en met de nieuw verschenen app-update is de functie te gebruiken.

Touch ID in Rabo Bankieren-app

Dankzij de uitrol is het mogelijk om niet alleen in te loggen met je vingerafdruk, maar ook om betalingen te ondertekenen. Je kunt instellen of je alleen wilt inloggen of ook transacties goedkeurt met de Touch ID-sensor. Je kunt de vingerafdrukscanner ook gebruiken om een overeenkomst met de Rabobank af te sluiten. De bank informeerde haar klanten in augustus al over de komst van Touch ID-ondersteuning met een brief.

Touch ID-instellen in de Rabo Bankieren-app.

Uit de brief leek het dat je het gebruik van internetbankieren terugtrekt als je geen gebruik wilde maken van Touch ID. Ook de webcare van de Rabobank liet blijken dat het nog niet mogelijk is om Touch ID uit te schakelen via de instellingen van de app. Uit de screenshot van hierboven blijkt dat je het gebruik van Touch ID wel kunt in- en uitschakelen, zowel voor inloggen als ondertekenen. De complete voorwaarden wat betreft de vingerafdrukscanner in de Rabo Bankieren-app, vind je op de website van de Rabobank. De update stond eerst voor september gepland, maar lijkt er nu dus echt aan te komen.

Touch ID alleen bij één profiel

Om Touch ID in de Rabo Bankieren-app te kunnen gebruiken heb je minimaal iOS 9 nodig, zo blijkt uit onderstaande tweet van de Rabobank. De functie werd gisteren al geactiveerd in de app, maar om het te kunnen gebruiken was nog wel een app-update nodig. Deze is vandaag beschikbaar gekomen. Een nadeel is wel dat Touch ID alleen te gebruiken is als je een enkel profiel in de app gebruikt. Bankier je zowel privé als zakelijk in de Rabobank-app, dan is Touch ID niet beschikbaar. De update voegt ook een Engelse taalinstelling toe. Via het zijmenu kun je instellen in welke taal je de app wil gebruiken.

Met de komst van Touch ID in de Rabo Bankieren-app, zijn twee eerder beloofde functies aanwezig. Eind juli introduceerde de Rabobank namelijk een Apple Watch-app, waardoor je op je pols kunt zien wat er zoal op je rekeningen staat. Ook ontvang je daarop betaalalerts die je op de hoogte houden van af- en bijschrijvingen.

Met dank aan @realofquincy, @basvanderploeg en @mvanoeffel

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 02 november: De update van de Rabo Bankieren-app is nu beschikbaar. Het artikel is bijgewerkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2016, 10:18
Categorie Apps
Onderwerp rabobank

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.