iOS 10 bugs

Apple lost 12 beveiligingslekken op in iOS 10.2

Apple heeft in iOS 10.2 maar liefst 12 beveiligingslekken gedicht, die vooral met ongeoorloofde toegang te maken hebben.

Heb jij iOS 10.2 al geïnstalleerd? Geeft niets, niet iedereen gaat op de avond van de update meteen aan de slag. Toch hebben we één belangrijke reden om niet te lang te wachten met de overstap naar iOS 10.2. Apple heeft namelijk een flinke hoeveelheid beveiligingslekken gedicht. Door iOS 10.2 te installeren is je iPhone meteen een stuk veiliger.

iOS 10 bugs

iOS 10.2 is op 12 punten veiliger

In de lijst die Apple gepubliceerd heeft worden maar liefst 12 lekken genoemd die Apple heeft gedicht, met credits aan de persoon die het heeft ontdekt. De belangrijkste twee staan onderaan: de mogelijkheid dat iemand het toegangsscherm kan omzeilen en kan voorkomen dat het toestel na verloop van tijd vergrendelt. In beide gevallen is wel fysieke toegang tot het toestel nodig. Eén beveiligingslek heeft te maken met het omzeilen van het toegangsscherm, door de manier waarop wachtwoorden worden afgehandeld. De andere bug had te maken met Handoff en Siri.

In de lijst zien we ook nog een andere bekende bug: het bekijken van foto’s en contacten vanaf het toegangsscherm. Ook was er een bug, waarbij het toestel niet vergrendelde als er een Touch ID-melding in beeld was.

En herinner je je nog de 4 seconden durende video waardoor toestellen vastliepen? Dat bleek een fout in de grafische drivers, die nu ook is opgelost. Verder bleek het mogelijk om Find my iPhone uit te schakelen op toestellen waarop geen pincode was ingesteld en bleek het mogelijk om wachtwoorden af te luisteren, als ze werden uitgesproken. Dat laatste heeft Apple op een simpele manier opgelost: wachtwoorden worden niet meer voorgelezen.

Natuurlijk bevat iOS 10.2 ook een hoop interessante vernieuwingen waar je als gebruiker meteen iets aan hebt. Je leest de 5 belangrijkste iOS 10.2-functies in ons overzicht:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2016, 9:31
Categorie iOS
Onderwerpen beveiliging, ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.