Scherm van 2020 iPhone zonder notch.

Gerucht: ‘2020 iPhones met dunner OLED-scherm dankzij Samsung techniek’

In 5,4- en 6,7-inch
Apple gaat volgens bronnen uit Korea bij de 2020 iPhones gebruikmaken van een Y-OCTA-technologie, waardoor de schermen dunner zijn. Al eerder waren er geruchten dat Apple deze techniek zou benutten, maar dan bij de modellen van dit jaar.

De geruchten over de 2020 iPhones beginnen langzaamaan op gang te komen. Deze keer hebben we nieuwe informatie uit Azië, want het Koreaanse ETNews meldt dat zowel Samsung als LG de leveranciers worden van het OLED-scherm. Daarbij beweert de site dat Samsung de enige leverancier wordt van een nieuw type scherm voor de 5,4- en 6,7-inch modellen. Het gaat om de Y-OCTA-technologie. 5,4- en 6,7-inch zijn volgens geruchten de nieuwe formaten voor de 2020 iPhones.

‘Y-OCTA technologie zorgt voor dunnere schermen 2020 iPhones’

Het is niet de eerste keer dat we over deze technologie schreven, want in december vorig jaar schreven we nog hetzelfde over de 2019 iPhones. Zoals we inmiddels weten hebben de iPhone 11 en iPhone 11 Pro deze schermtechniek niet gekregen, dus neem het nieuwe bericht met een flinke korrel zout. Mocht het waar zijn, dan zijn de 2020 iPhones mogelijk een slagje dunner.

Bekijk ook

Dit iPhone 12-concept is waarschijnlijk te mooi om waar te zijn

Een nieuw concept van de iPhone 12 laat een compleet nieuw design en allerlei nieuwe functies zien. Het concept lijkt voor veel iPhone-fans een droom die uitkomt, maar is waarschijnlijk te mooi om waar te zijn.

Het voordeel van deze techniek is namelijk dat het touchpaneel direct op het OLED-paneel gemonteerd is. Daardoor is er geen extra laag nodig om aanrakingen te kunnen registreren, met als gevolg een dunner scherm. Apple kan het toestel dunner maken, maar ze kunnen ook andere dingen doen met de extra ruimte die hierdoor ontstaat. Andere opties zijn een iets grotere accu of andere chips met nieuwe functies.

Samsung is momenteel de enige die deze schermen kan produceren. Het Koreaanse bedrijf zou de schermen dan ook leveren voor de 5,4- en 6,7-inch modellen, terwijl de 6,1-inch iPhone uit 2020 nog de huidige schermtechniek krijgt. Dit 6,1-inch scherm wordt volgens de bron dan ook geleverd door zowel Samsung als LG.

De 2020 iPhones zijn volgens gelekte informatie de eerste iPhones met 5G-verbinding. Ook worden er verbeteringen verwacht voor de camera. De 2020 iPhones krijgen mogelijk een 3D-camera aan de achterkant, waarmee diepte beter herkend kan worden.

Bekijk ook

Gerucht: '2020 iPhones krijgen 3D-camera aan de achterkant'

De iPhone krijgt dit jaar een derde camera, maar volgens bronnen kunnen we voor de 2020 iPhones rekenen op een 3D-camera. Deze nieuwe sensors kunnen diepte beter inschatten, waardoor er augmented reality-toepassingen mogelijk zijn.

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.