iPhone XS Max hand

Gerucht: ‘2019 iPhones dunner en lichter dankzij Y-Octa-technologie’

De 2019 iPhones worden dunner en lichter dankzij geïntegreerde touchfuncties in het OLED-scherm. De schermpanelen heten Y-Octa en worden gemaakt door Samsung.

iPhone 2019 met Y-Octa-schermen

ETNews meldt dat op basis van bronnen uit de industrie. Apple heeft toeleveranciers al de opdracht gegeven om de flexibele OLED-panelen met geïntegreerde touchfuncties te maken, bedoeld voor de 2019 iPhones. Al sinds afgelopen maart zou Samsung hebben geprobeerd om de Y-Octa-technologie aan Apple te verkopen. Het belangrijkste argument daarbij is dat de schermen goedkoper zijn ten opzichte van een los OLED-paneel en een afzonderlijke aanraakgevoelige laag. Voor gebruikers is het belangrijkste voordeel dat de toestellen dunner en lichter worden.


Samsung’s bedrijfsonderdeel dat schermen maakt zou al partnerships hebben gesloten met toeleveranciers die de onderdelen en materialen gaan leveren voor deze Y-Octa-schermen. Omdat de eerste leveringen nog beperkt zullen zijn, suggereert ETNews dat het alleen in de flagship-modellen van de iPhone 2019 zal zitten, dus de opvolgers van de iPhone XS-familie. Maar omdat de panelen goedkoper zijn om te maken zouden ze al redelijk snel ook in andere modellen toegepast kunnen worden.

Minder afhankelijk van Samsung
In de iPhones van 2017 en 2018 gebruikte Apple nog een aparte aanraakgevoelige module, die bovenop het OLED-paneel lag. De constructie zal bij de nieuwe schermtechnologie anders zijn. Voor Samsung is Y-Octa een manier om Apple binnen boord te houden als klant. Momenteel is het de enige leverancier van OLED-schermen van de iPhone X-familie, maar Apple heeft plannen om LG als tweede leverancier aan te trekken, om minder afhankelijk te zijn van rivaal Samsung.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2018, 8:02
Bron Bron ETNews
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen oled, samsung, scherm
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.