Apple-Watch-drie-modellen

10 apps die nu al werken met de Apple Watch

Wil jij meteen aan de slag met de Apple Watch? Deze apps van bekende ontwikkelaars zijn al aangepast voor Apple's slimme horloge.
Bram Balk - · Laatst bijgewerkt:

Apple watch productiviteit appsWil jij zo snel mogelijk een Apple Watch halen? Dan wil je natuurlijk weten welke apps zijn aangepast voor de Apple Watch, zodat je die straks meteen kunt proberen. Daarom vind je hieronder 10 interessante apps die nu al een eigen app hebben op het horloge van Apple.

Op 10 april 2015 kun je in diverse Apple Stores wereldwijd terecht voor een hands-on ervaring met de Apple Watch. Wil je al meteen testen hoe apps werken, zorg dan dat je de onderstaande 10 apps in een speciaal mapje hebt staan. Via de Apple Watch-app (aanwezig in iOS 8.2 en hoger) kun je jouw iPhone koppelen met het demo-horloge. We hopen uiteraard dat Apple het zelf testen van apps niet heeft geblokkeerd op de demo-toestellen.

Je hebt een iPhone nodig om apps op de Apple Watch te installeren. Losse apps van externe ontwikkelaars die uitsluitend op de Apple Watch werken, bestaan (nog) niet. Er zit in de Apple Watch-app op de iPhone wel een apart tabblad voor apps die geschikt zijn voor de Apple Watch, maar het gaat daarbij om een selectie van iOS-apps die een Apple Watch-component hebben. Bestaande iOS-apps zullen worden uitgebreid met een soort widget, die op de Apple Watch werkt. Vandaar dat je hieronder veel apps zult tegenkomen, die je al kent.

Evernote is al jaren een van de bekendste apps in de App Store. Op de Apple Watch kun je met de Evernote-app je notities bekijken, nieuwe notities dicteren, takenlijstjes afvinken en zien welke notities je onlangs hebt aangepast. – Lees ook: Beste apps voor notities en aantekeningen op iPhone en iPad.

Procreate Pocket is een app waarmee je tekent en schildert op de iPhone en de ondersteuning van de Apple Watch verbetert de bediening. Stel penselen, gummetjes, effecten en de kleur waarmee je wilt tekenen en schilderen in op het horloge, zodat je op de iPhone alle ruimte hebt om voor de tekening waar je mee bezig bent. – Lees ook: onze review van Procreate Pocket.

Lees en beantwoord berichtjes die je hebt ontvangen. Je kunt dat doen met text of de stickers in deze app. Ook kun je snel vrienden worden met mensen die WeChat gebruiken en in je buurt zijn en lezen welke momenten ze online hebben gezet. – Ook interessant: iCulture vergelijkt: beste chat-apps voor iPhone en iPad.

Kitchen Stories is nu al een app waarmee je ontzettend veel nieuwe recepten kunt ontdekken. Door de Apple Watch ondersteuning kun je op het horloge recepten lezen tijdens het koken, de boodschappenlijst zien in de supermarkt en een timer instellen op het moment dat het eten een bepaalde tijd moet koken, bakken of stoven. – Lees onze review van Kitchen Stories.

Met deze app kun je een nieuwe taal leren. Dat lijkt misschien suf, maar op vakantie kan het erg handig zijn. De app voor de Apple Watch ontgrendelt nieuwe woorden die je kunt leren op basis van de locatie. Ook ontdek je er gemakkelijk nieuwe woorden mee en kun je op de Apple Watch je vocabulaire trainen.

De app van Expedia op de Apple Watch toont de status van je vlucht, geeft door wanneer je gate verandert, toont de informatie over het hotel en je hotelkamer en geeft handige reisinformatie inclusief kaarten op het horloge. – Lees ook: Beste iOS apps voor een hotel boeken op iPhone en iPad.

Twitter op de Apple Watch is in feite de Twitter-app van je iPhone, maar dan kleiner. Je kunt tweets plaatsen, tweets retweeten en tweets favoriet maken. Ook zie je wat momenteel trending is en je eigen persoonlijke twitterfeed. Ook kun je met de Apple Watch app je locatie of een liedje aan een tweet toevoegen. – Lees meer over Twitter op iOS.

Deze populaire to-do manager toont je agenda’s, takenlijsten en herinneringen op de Apple Watch. Als iemand een lijst uit Wunderlist met je deelt, krijg je een notificatie op je Apple Watch. Ook kun je het horloge omhoog houden om via een snelle blik te zien wat er allemaal vandaag op de planning staat. – Lees ook: Hoe werkt takenlijst-app Wunderlist? De beste tips en instellingen.

Things doet zelf nog ietwat geheimzinnig over de functies over de Apple Watch-versie van hun app, ook al zitten de benodigdheden hiervoor al in de huidige app. De normale app voor de iPhone is al jaren een geliefde to-do manager, dus je kunt er vanuit gaan dat je er gemakkelijk takenlijsten mee kan bekijken.

De game Rules voor de iPhone en de iPad kan je straks ook meteen spelen op de Apple Watch. Het is een puzzelspel dat draait om regels die steeds weer veranderen en heeft een hele simpele bediening. Daardoor past dit spel gemakkelijk op het horloge.

Vanaf 10 april 2015 9:01 uur kun je bovendien de Apple Watch bestellen in Duitsland, Frankrijk, de Verenigde Staten en enkele andere landen. Voor veel iCulture-lezers zullen Duitsland en Frankrijk het meest dichtbij zijn. De horloges worden vanaf 24 april 2015 geleverd aan de eerste kopers. Pas vanaf dat moment kun je dus ook zelf apps installeren op jouw eigen, persoonlijke Apple Watch. Meer informatie lees je in ons artikel over Apple Watch kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2015, 15:40
Categorieën Apps, iDevices
Onderwerpen apple watch, apps

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.