Delicious Magazine op de iPhoneDelicious Magazine op de iPhone

Review: Delicious Magazine lezen op de iPhone en iPad

Gemaakt door DigimaQ
Tijdschriften lezen op je iPad is iets wat misschien nog niet zoveel mensen doen. Toch kan het bij sommige tijdschriften handig zijn. Zoals bij kookbladen: je hebt de recepten thuis liggen, maar wilt in de supermarkt weten welke ingredi├źnten je nodig hebt. Met de oplossing DigimaQ kun je digitale tijdschriften lezen op iPhone en iPad. Het eerste tijdschrift dat er gebruik van maakt is Delicious Magazine en wij hebben dit getest.

Delicious Magazine lezen met DigimaQ

Delicious Magazine is een Nederlands kooktijdschrift, dat voorheen te vinden was in Tijdschrift.nl, een van de vele oplossingen om digitale tijdschriften te lezen. Vorig jaar stopte dat opeens, tot mijn grote frustratie. Ik vond het namelijk wel zo makkelijk om naast de papieren versie van het tijdschrift ook een digitale versie te hebben zodat je er op elk moment bij kunt. Samen met DigimaQ is nu geprobeerd om een goede aanvulling te vinden. De app draait als proef en is te gebruiken door mensen die al abonnee zijn.


Na het installeren van de app voer je je abonneegegevens in en krijg je meteen de mogelijkheid om de covers van vorige magazines te bekijken. Dit gaat bij Delicious Magazine tot 2018 terug. Tik op een nummer om te downloaden op je iPhone of iPad. Je kunt losse pagina’s opslaan als knipsel binnen de app. Een andere mogelijkheid is natuurlijk om een screenshot te maken, wat ik bij de eerdere digitale versie nog wel eens deed. Zo’n screenshot blijft altijd bestaan in je camerarol, terwijl je bij een knipselfunctie in een app nog maar moet afwachten hoe lang je toegang hebt. Het komt nog wel eens voor dat de makers opeens ergens mee stoppen, zoals bij de 1.0-versie van Tijdschrift.nl het geval was.

Delicious Magazine met DigimaQ

Je kunt in de app de leesvoortgang, bladwijzers en knipsels synchroniseren met andere apparaten. Dat kan handig zijn als je de app zowel op meerdere apparaten gebruikt. Bijvoorbeeld op de iPad om recepten te zoeken en op de iPhone om in de supermarkt de ingrediënten bij elkaar te zoeken.

Delicious Magazine met DigimaQ

Je kunt bovendien instellen dat het scherm niet uitschakelt tijdens het lezen, wat handig kan zijn tijdens het koken. Je hoeft dan niet met je vieze vingers het scherm aan te raken. In de app heb je toegang tot de 2018- en 2019-edities van het tijdschrift, wat uiteraard afhankelijk is van de periode waarin je abonnee was.

Delicious Magazine met DigimaQ

Met de zoekfunctie kun je een losse editie doorzoeken, of alle aanwezige nummers. Tik je op een artikel, dan krijg je in plaats van de tijdschriftlayout een speciale leesversie te zien, die is geoptimaliseerd voor het scherm. De opmaak daarvan is iets anders, maar alle informatie is wel te zien. Je kunt zelfs het lettertype, de helderheid en het thema (Standaard, Sepia, Nacht) aanpassen zodat het wat prettiger leest. Al met al een prima digitale versie van een tijdschrift, dat net een stapje verder gaat dan het aanbieden van een bundel PDF’s, zoals je bij sommige andere oplossingen zien.

Delicious Magazine op de iPhoneDelicious Magazine op de iPhone

Wil je meer weten over het lezen van tijdschriften op iPad en iPhone, kijk dan eens naar onderstaand overzicht.

Bekijk ook

Tijdschriften lezen op iPad en iPhone: zo lees je Nederlandse bladen

Nederlandse tijdschriften lezen op iPad en iPhone: welke diensten zijn er zoal en hoe lees je ze op de iPhone en iPad? Deze gids geeft uitleg over de mogelijkheden, ook voor Belgi├ź!

Score

8

Delicious Magazine

Delicious Magazine

Voordelen +

  • Complete inhoud van tijdschrift
  • Zoeken in de inhoud
  • Knipsels maken van interessante recepten

Nadelen -

  • Gesloten oplossing, kan zomaar stoppen
  • Alleen voor abonnees van papieren versie

Conclusie Delicious Magazine met DigimaQ

Deze app biedt handige functies voor een digitaal kooktijdschrift, zoals knipsels maken en zoeken. Het lezen van een dergelijk tijdschrift met DigimaQ is eigenlijk een prima oplossing, maar je zit wel met dezelfde risico’s die je met al deze gesloten systemen hebt: als de aanbieder ermee stopt heb je opeens geen toegang meer tot je digitale tijdschriften. Vandaar dat Delicious dit aanbiedt als een extraatje naast het papieren tijdschrift, dan hoeven ze in ieder geval niet te beloven dat mensen die in de digitale versie hebben geïnvesteerd deze ook tot in lengte van dagen kunnen blijven lezen. Wil je een recept hoe dan ook voor later bewaren, dan kun je beter een screenshot maken want daarbij ben je niet meer afhankelijk van de uitgever of de appmaker.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.