3FM Serious Request 2018 dj's.

3FM Serious Request 2018 gaat van start: zo volg je het met je iPhone en iPad

Ook dit jaar is er weer 3FM Serious Request, al verloopt de actie wel anders dan voorgaande jaren. Zo volg je alle ontwikkelingen rondom 3FM Serious Request: Lifeline op iPhone en iPad.

De afgelopen jaren was het Glazen Huis het middelpunt van de actie 3FM Serious Request. Dit jaar gooit de muziekzender het over een andere boeg. Dj’s trekken door het hele land om lokale acties te ondersteunen en te bezoeken. Maar gelukkig kun je nog steeds alles van Serious Request: Lifeline live volgen via je iPhone en iPad.

Serious Request 2018 volgen op iPhone en iPad

Het is inmiddels gewoonte geworden: de laatste dagen voor kerst start muziekzender 3FM met de actie Serious Request. Waar ze voorgaande jaren opgesloten zaten in een Glazen Huis op een marktplein in een grote Nederlandse stad, reizen ze nu door het hele land. Daarbij staan drie onderwerpen centraal: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten. De drie dj-teams bestaan uit Sander en Eva, Rob en Jorien en Mark en Ramon die vanaf het hoofdkwartier in TivoliVredenburg vertrekken.

3FM Serious Request 18 met de app.

De iOS-app van 3FM staat in het teken van Serious Request. Onderin de app vind je een knop om meteen naar alle Serious Request-content te gaan. Je kan direct doneren voor één van de goede doelen, zelf een actie starten, een plaat aanvragen en de route van de dj’s bekijken. Je ziet dan precies hoe laat ze waar zijn en check je of ze ook bij jou in de buurt komen. Je kan via de 3FM-app natuurlijk ook live meekijken bij de dj achter de microfoon.

Onlangs zijn de radio-apps van de NPO flink vernieuwd, waaronder ook de 3FM-app. De app heeft sindsdien een nieuw design en meer mogelijkheden, al wordt er voor het 3FM-gedeelte eigenlijk alleen maar een website ingeladen. Desalniettemin blijf je met de 3FM-app volledig op d hoogte.

Volgen op tv
Ook op tv wordt stilgestaan bij de actie. Elke avond tussen half elf en elf uur is er op NPO 3 een uitzending met daarin enkele hoogtepunten van de dag. In onze lijst met televisie-apps voor iPhone en iPad vind je alle mogelijkheden waarom je deze uitzending kan bekijken. Daarnaast bekijk je alles live via het kanaal NPO 3 Extra, dat bij alle kabelaanbieders gratis te bekijken is. Ook via de NPO Start-app kijk je live naar NPO 3 Extra.

Wil je simpelweg alleen naar de radio luisteren zonder alle poespas van de 3FM-app, dan vind je in onze lijst van de radio-apps een overzicht van de beste apps. Zo kun je zelfs onderweg alles van Serious Request blijven volgen.

Serious Request op social media
Twitter is zoals gebruikelijk de plek waar veel activiteiten van Serious Request te volgen zijn. Via het account @3FM blijf je op de hoogte van onder andere de tussenstand. Ook de dj’s zelf zullen geregeld van zich laten horen via hun persoonlijke accounts @rjmedia, @evakoreman, @Sander3FM, @Jorien3FM, @MarkvdMolen en @ramon3FM. Mocht je een melding willen krijgen van nieuwe tweets van de dj’s, dan kun je ze volgen en daarna vanuit hun profiel op het belletje tikken. Mocht je zelf meetweeten, vergeet dan niet de hashtag #SR18 te gebruiken.

Op Facebook is er ook het 3FM-account waar je filmpjes en meer terug kunt vinden. Ben je meer een Instagram-gebruiker, dan moet je voor Serious Request bij het account van NPO 3FM zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2018
Categorie Apps
Onderwerpen radio, serious request