3FM Serious Request 2017.

3FM Serious Request 2017 gaat van start: zo volg je het met je iPhone en iPad

Serious Request staat weer op het punt om van start te gaan. Wil je alle ontwikkelingen volgen, dan kan dat eenvoudig op je iPhone of iPad met allerlei apps.

3FM Serious Request 2017.
Traditiegetrouw staat er de komende dagen weer een grote Nederlandse plaats in het teken van het Glazen Huis. Dit jaar is het Apeldoorn waar Serious Request voor het eerst georganiseerd wordt. Mocht je het evenement op de voet willen volgen, dan kan dat op onder andere je iPhone en iPad.

Serious Request 2017 volgen op iPhone en iPad

Het is inmiddels gewoonte geworden: de laatste dagen voor kerst strijken enkele dj’s van 3FM neer in het Glazen Huis, waarmee zij zoveel mogelijk geld op willen halen voor een stille ramp. Dit jaar heeft Serious Request de slogan Breng Ze Weer Samen, met als doel om ouders en kinderen in conflictgebieden te herenigen. In tegenstelling tot vorig jaar zijn het dit jaar weer drie Nederlandse dj’s: Domien Verschuuren en de twee debutanten Sander Hoogendoorn en Angelique Houtveen.

De iOS-app van 3FM is sinds eind vorige week helemaal klaar voor Serious Request. Zoals gebruikelijk is de app de plek om eenvoudig geld te doneren, een plaat aan te vragen, live mee te kijken en te luisteren of om zelf een actie op te starten. Vanavond om stipt 20:00 sluiten de deuren van het Glazen Huis, waar de dj’s tot en met kerstavond in verblijven. Via de 3FM-app kun je dit allemaal live volgen.

3FM-app met Serious Request 2017.

Helaas heeft de NPO ook dit jaar geen vernieuwde Apple TV-app uitgebracht. Mocht je de oude app van twee jaar geleden nog steeds op je Apple TV hebben staan, dan is er goed nieuws: deze werkt nog steeds. Je kunt daarin niet alleen luisteren naar 3FM, maar ook de livestream vanuit het Glazen Huis bekijken. De 3FM-app voor de Apple TV is helaas niet meer in de App Store te vinden, maar als je hem dus nog wel geïnstalleerd hebt kun je hem gewoon gebruiken. Je kunt daarnaast ook de app van je tv-aanbieder gebruiken om naar de live-uitzendingen op NPO 3 te kijken, elke dag op 19:25.

Wil je simpelweg alleen naar de radio luisteren zonder alle poespas van de 3FM-app, dan vind je in onze lijst van de radio-apps een overzicht van de beste apps. Zo kun je zelfs onderweg alles van Serious Request blijven volgen.

Serious Request op social media
Twitter is zoals gebruikelijk de plek waar veel activiteiten van Serious Request te volgen zijn. Via het account @SeriousRequest blijf je op de hoogte van onder andere de tussenstand. Ook de dj’s zelf zullen geregeld van zich laten horen via hun persoonlijke accounts @Domien, @Angelique3FM en @Sander3FM. Mocht je een melding willen krijgen van nieuwe tweets van de dj’s, dan kun je ze volgen en daarna vanuit hun profiel op het belletje tikken. Mocht je zelf meetweeten, vergeet dan niet de hashtag #SR17 te gebruiken.

Op Facebook is er ook een Serious Request-account waar je filmpjes en meer terug kunt vinden. Ben je meer een Instagram-gebruiker, dan moet je voor Serious Request bij het account van NPO 3FM zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2017
Onderwerpen radio, serious request